Banner 468 x 60px

 

25 Ocak 2008 Cuma

Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek

0 yorum
Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek

ÇAY SAATİ İÇİN ÇOK PRATİK BİR ÖNERİ...
Bu kek ne zamandır denemek için aklımın bir köşesinde olan bir tarifti. Tatlı yerken bile hafif ekşi tatları sevdiğim için, limon kabuğunu bir çok şekilde kullanıyorum. Bazen pasta kremasının içine, bazen krem şantiye, çoğu kek hamurlarında hatta kısır ve salataların içine mutlaka limon kabuğuda rendeliyorum. Limonlu keki sevgili Neslihan'ın ve Cafe Fernando'nun bloglarında gördüğümden beri hep yapacağım diyorum ama bir türlü fırsat olmadı, sonunda geçen akşam, evdeki Söke Un Hazır Kek karışımı ile yapmaya karar verdim. İlk fırsatta Neslihan ve Cenk'in tariflerinide deneyeceğim mutlaka ama şimdilik işin kolayına kaçtım diyebilirim :)
Söke Un karışımlarından Çavdar Unlu Ekmek yazımda bahsetmiştim. Ekmek çeşitlerinin tamamını denedim, gerçekten çok lezzetli. Özellikle yedi tahıllı ekmeği bir harika, uzun zamandır haftada iki kez yapıyorum ve eşimle çok severek tüketiyoruz.
Limonlu Kek karışımıda bence çok başarılı, ben tarifte olmadığı halde içine limon kabuğuda rendeledim ve haşhaş ekledim. Tadı ekşi olur diye korktum ama kesinlikle olmadı, hatta sizede mutlaka eklemenizi öneririm. İçindeki haşhaş tohumları kekin tadını etkilemiyor ama yerken Cenk'in deyimi ile ağzınızda patlıyor ve bu kısım inanılmaz keyifli. Birde kutunun arkasında margarin diyordu, ben sızma zeytinyağ kullandım ve bu şekilde sanki daha yumuşak ve lezzetli oldu. Siz isterseniz margarin yada sıvı yağ ile yapabilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim, kutunun içinden tek kullanımlık kek kalıbıda çıkıyor, bu kısımda benim çok hoşuma gitti.

Malzemeler
  • 1 Paket Söke Un Limonlu Kek Karışımı
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1/2 Çay Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Haşhaş Tohumu

Yapılışı

  • Yumurtaları süt ve yağ ile çırpın. Toz karışımı, limon kabuğu rendesini ve haşhaş tohumunu ekleyin.
  • Hamuru kendi kalıbına, kalıbı yağlamadan dökün ve 175 derecede 35-40 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Keki fırına verdikten 20 dk. sonra, fırının içinden tam çıkarmadan bıçakla üzerine bir çizik yapın, hem görüntüsü hoş oluyor hemde içi daha güzel pişiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder