13 Nisan 2014 Pazar
karışık sebze kavurması
Sebze kavurması sağlıklı beslenmek isteyen bireyler için bir yemek olduğu kadar, mutfakta yapacak bir şey bulamayanlar için de bir can simitidir. Adı üzerinde, karışık sebze kavurması her çeşit sebze ile yapılabilir. Kavrulacak sebzeler istenilen boyda ve irilikte doğranır veya rendelenir. Doğranmış sebzeler çok az yağ ile tencere, tava veya wok tava içerisinde diriliği gidinceye kadar kavrulur. Ardından damak zevkinize uyan baharatlarla tatlandırılır. Kavrulmuş sebzeler lavaş ekmek içerisine konur ve dürüm yapılır. Ya da, tabak içerisine alınır üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir ve afiyetle yenir. Sultan, sebze kavurmasını sıklıkla yapar, lavaşa koyar, dürer ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler lazım
7-8 tane kültür mantarı
dört kaşık zeytinyağı
bir dolma biber
bir kapya biber
bir soğan
bir havuç
bir kabak
iki domates
iki diş sarımsak
karabiber, pul biber, kimyon
tuz
Yapılması
soğan ve biberleri ikiye bölün yarım ay doğrayın
kabağı kazıyın, havucu soyun ve jülyen doğrayın
domatesi soyun, küp doğrayın
mantarı uzunlamasına doğrayın
sarımsakları iri doğrayın
tava içinde yağı ısıtın
sıra ile soğanı sarımsağı kavurun
ardından sıra ile havucu, kabağı, biberleri ve mantarı kavurun
üzerine domates, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın
sebzeler bıraktığı suyu çekince ocaktan alın
ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder