Banner 468 x 60px

 

3 Nisan 2014 Perşembe

Karnabahar Kızartması

0 yorum
Karnabahar en sevdiğim sebzelerden biridir. Kıymalı yemeğini de acayip severiz ailecek.
Azıcık karnabaharı dolapta görüp çorba mı yapsam ne yapsam acep derkennn, kızartma yapıp kiloma kilo katayım dedim. Normalde yumurtaya , una vs. bulanır. Ben direk fritöze atıverdim hiç de pişman olmadım:) Tavsiye ederim hem pratik ,hem leziz, hem de sağlıksızzz:)))
 
 
 
 
Kızarmış Karnabahar Tarifi İçin,
 
Malzemeler :
 
Karnabahar
Havuç
Ayçiçek yağı
Sarımsaklı yoğurt
pul biber,nane
 
Yapılışı :
 
Karnabaharı yıkayıp küçük küçük çiçeklere ayıralım.
Havucun kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Bol kızgın yağda kızartalım.
Kızarttığımız karnabaharları havlu kağıt serdiğimiz tabağın içine alalım.
Yağı süzülen karnabaharları servis tabağımıza alalım.
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde pul biber ve nane ile süsleyip bekletmeden servis edelim.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder