Merhabalar Sevgili Dostlar...
Yarından itibaren bizim için epeyce yorucu günler başlıyor. Okulumuz bu sene 23 Nisan için, yabancı grupları ağırlayacak. Biz de üzerimize düşen görevi yapalım istedik. İki kız çocuğu da biz alıyoruz. Yarın kızlarımızı teslim alacağız inşallah. İki kız da bende var tabi bir de 4,5 aylık olan oğlum. Bu haftayı nasıl geçiririm, nasıl yetişirim bilemiyorum dualarınızı bekliyorum.
Hazırlıklara iki gün önceden başladım desem yeridir. Öncesinde temizlik işleri ve kızların odasının bu yeni misafirlerimiz için hazırlanması, bugün ise etkinliklere katıldığımızda eve dönüşümüzde bana kolaylık sağlayacak, pratik tatlı ve hamurişleri yapımı.
Bu çörekler, misafirlerimiz için yapılmadı. Geçen hafta çoktan yapıldı yenildi. Bu kez küçük kek kalıplarını kullandım, böylece minik çöreklerim çıktı ortaya. Belki denemek istersiniz. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram ayçekirdeği içi
Yapılışı:
- Kaseye, unu alırız. Üzerine instant mayayı ekleriz. Ilık su, süt, yoğurtu ve şekeri ekleriz. Ayçekirdeğini ve tuzu da koyduktan sonra yoğururuz. 1/3 su bardağı kadar sıvıyağı da yoğurduğumuz hamura ekler bir daha yoğururuz. Mayalanmaya bırakırız. Oda sıcaklığında, üzeri kapalı olarak yarım saat mayalanır.
- Hamurdan küçük parçalar koparırız. Muffin kalıplarına yada istediğiniz büyüklükte, elinizde yuvarlayarak, yağlanmış tepsiye dizeriz.
- 15 dakika kadar da bu şekilde mayalanır. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra, isteğe göre çörekotu, ayçekirdeği koyup 180 derecede pişiririz. Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder