Banner 468 x 60px

 

15 Nisan 2014 Salı

ÇERKEZ TAVUĞU

0 yorum

          Çerkez tavuğunu çok seviyorum şahsen ben. Benim gibi pek çok kimse de eminim bayılıyordur. Sevmeyenlerini de gördüm tabii. Eskiden daha farklı yapılsa da, artık bizler pratiklik arıyoruz. En pratik en kolay şekliyle hem de lezzeti garanti oluyor bu şekilde. Önerilir....

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (yada bir tavuğun göğsü)
  • 1 su bardağı haşlama suyu
  • 1 büyük ekmeklerin dilimi (kenarları alınmış)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1/2 kaşık tereyağ
  • pul biber


Yapılışı:
  1. Öncelikle sarımsağı, tuzla dövüyoruz. Ceviz içini robota alıp bir kere çekiyoruz. Haşlanmış ve irice didiklenmiş tavuk etini, irice parçalanmış ekmek dilimini, mayonezi sarımsağı koyup biraz da tuz ekliyoruz ve bunları hep birlikte birkaç kere çektiriyoruz. En son içine bir bardak tavuk suyu ekliyor ve karıştırıyoruz.
  2. Tavaya, 2 kaşık sıvıyağ, 1/2 kaşık tereyağı eritiyoruz. Tereyağ eriyince içine pul biber katıyoruz ve şöyle karıştırıp, altını kapatıyoruz.
  3. Dobotta çektiğimiz tavuklu harcı, servis kasesine alıp, erittiğimiz yağı da üzerine gezdiriyoruz. Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder