22 Ağustos 2012 Çarşamba
yoğurtlu kapya biber salatası
Kırmızı biber, ya da kapya biber, adına ne derseniz deyin. Bu biberlerin közlendikten sonra salatası yapılır. Kapya biberlerin sadece salatası yapılmaz. Dolması, kızartması, çorbası yapıldığı gibi, bir çok yemek ve salataların hazırlanmasında kullanılır. Kapya biber salatası yapmak için; ocak üzerinde, ızgarada, fırında veya yağ içerisinde kızartılarak közlenir. Ya da, közlenmiş hazır konservesi kullanılır. Hangi yöntemle olursa olsun kapya biberleri közlerken, birkaç yerinden "patlamaması için" delinir. Kapya biber salatası limon, sirke, sarımsak ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanan sos ile tüketilir. Ya da, tarifimde olduğu gibi sarımsaklı yoğurt ile tüketilir. Sultan, kapya biber salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
beş kapya biber
üç diş sarımsak
bir kase yoğurt
tuz
Yapılması
biberleri közleyin ve kabuklarını soyun
ardından çekirdeklerini çıkarın ve irice kuşbaşı doğrayın
biberleri bir kap içine alın, üzerine tuz ekin ve karıştırın
az tuz kullanarak sarımsaklı yoğurt hazırlayın
biberlerle sarımsaklı yoğurtu karıştırın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder