Banner 468 x 60px

 

14 Ağustos 2012 Salı

mantarlı dana sote

0 yorum

Mantarlı dana sote yemeği, sotelik dana eti ve her çeşit yenilebilir mantarla yapılır. Dana etinin miktarını ve ön pişirmesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Dana etini tarifimde olduğu gibi, ocak üzeri tencerede veya düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Sultan, mantarlı dana sote yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
250 gr. sotelik dana eti
bir paket kültür mantarı
iki domates
iki sivri biber
bir soğan
yarım kaşık domates salçası
beş kaşık zeytinyağı
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
1.5 bardak sıcak su

Yapılması
mantarı, soğanı, sarımsağı, biberi yemeklik doğrayın
domatesi soyun yemeklik doğrayın
bir kaşık zeytinyağı içinde eti kavurun
ardından üzerini kapatacak miktarda sıcak su koyun
ve tencere kapağını kapatın, ağır ateşte
1 saat süre ile pişirin, et pişerken gerektiğinde ara sıra
üstünü kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
dört kaşık zeytinyağı içinde soğanı kavurun
üzerine biber ve sarımsakları ilave edin kavurun
sıra ile salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine mantar, et, karabiber, kimyon, tuz ve 1.5 bardak sıcak suyu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapatın
ağır ateşte 35 dakika süre ile pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder