30 Ağustos 2012 Perşembe
pilav üstü tavuk nasıl yapılır
Pilav üstü tavuk yapmak için, tavuk budu veya tavuk göğsü kullanılır. Tavuk eti haşlanarak kullanıldığı gibi, terbiye edilerekte kullanılır. En güzeli, tavuk etini terbiye ederek kullanmaktır. Çünkü, terbiye edilip kavrulan tavuk eti, haşlanmışından daha lezzetli olur. Etin terbiyesinde domates salçası ile tatlı biber salçasının ortak kullanılması eti daha lezzetli yapar, tercih sizin. Sultan, pilav üstü tavuğu bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
iki bardak pirinç
iki kaşık zeytinyağı
bir kaşık tereyağı
üç bardak su
bütün tavuk göğsü
döret kaşık zeytinyağı
dört kaşık süt
bir tatlı kaşığı domates salçası
bir küçük boy soğan, bir diş sarımsak
karabiber, pul biber
tuz
Yapılması
pilavın yapılması
pirinçi yıkayın ve süzün, yağ içinde pirinçi kavurun
üzerine 3 bardak sıcak su ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
tencereyi 1 dakika fokurdatın ve kapağını kapatın
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
ocağı söndürün, en az 15 dakika pilavı dinlendirin
etin terbiye edilmesi
soğanı, sarımsağı rendenin püre yapma gözünde
sıra ile sarımsağı, soğanı rendeleyin
çıkan püreyi süzün, suyunu alın posayı atın.
sos'un hazırlanması
bir kap içine zeytinyağı, süt, soğan suyu, domates salçası,
karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın.
tavuk göğsünü iri parçalara bölün ve sos ile karıştırın
ağızı kapalı olarak 3 ila 24 saat arasında dolapta dinlendirin
ardından dolaptan çıkarın yaprak yaprak doğrayın
az yağ içinde tavada önlü arkalı kızartın
ve pilav üzerine koyarak gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder