Evinizde dolaşan bir karınca sizi bütün bir gün eğlendirebilir mi?
Bu sabah Emre'm mutfakta çöp kutusunda gezinen bir karınca görmüş...
Anneeee diye çığlık çığlığa...zıp zıp zıplıyor mutfakta.
Kedileri,köpekleri,kuşları,dinozorları,tavşanları vs. hepsini tanıyor ve seviyordu fakat bu küçüçük varlıklar ilk defa dikkatini çekmiş yavrumun. Uzun uzun izledi önce onu. Siyah olduğunu, küçük olduğunu keşfetti. Mutfakta bir telaş başladı ikisi arasında:)
Talihsiz karınca sürekli Emre'den korkup korkup çöp kovasına kaçıyor.
Emre 'de kovayı karıncanın evi zannediyor...Tık tık çöp kovasına vuruyor kapıya vuruyormuş gibi... sonra merhabaaaa diyor..
zavallı karınca neye uğradığını şaşırmıştır kesin:)
Oğlum küçük görünen koskoca yüreğiyle ekmek kırıntıları attı arkadaşına, biraz su damlacıkları gönderdi çöp kovasına...en son koca bir muzu yedirmeye çalışıyordu ki müdahale etmek zorunda kaldım:))))
Bir süre sonra da sevgili karıncamız da bizi terk edip kayıplara karıştı:)
Emre baktı ki arkadaşı evinde(çöp kovasında) yok bu defa da kendisi karınca oldu , bütün evi saatlerce emekleyerek dolaşıp durdu veee yorgunluktan uyuya kaldı:)))
annesi de o uyurken gülümseyerek nefisss bir ıspanak yemeği yaptı yorgun karıncaya:)
Sevgi dolu bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum ve ne mutlu bana ki sanırım bunu başarıyorum. Küçük karıncam çok seviyorum seni:)
Bu kadar börtü böcek muhabbetinden sonra yemek tarifi vermek pek uygun olmadı ama bugünkü maceramızı paylaşmak istedim sizinle:)
Hepinizi öpüyorum ve hemen tarife geçiyorum;
ISPANAK YEMEĞİMİZ İÇİN,
MALZEMELER:
1 Kg. ıspanak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar pirinç
tuz
karabiber
kıyma
su
YAPILIŞI:
Ispanaklarımızı iyice börtü böceğinden ayıklanması için sirkeli sularla yıkıyoruz,doğruyoruz.
geniş bir tencerede sıvıyağda soğanı ve kıymayı iyice kavuruyoruz.
Salçasını ilave edip,tuzunu,karabiberini serpiştiriyoruz.
Sos fokurdamaya başlayınca yıkanmış ,doğranmış ıspanaklarımızı ve yıkanmış pirinçlerimizi ilave ediyoruz. Üzerini geçeçek kadar sıcak su ilave edip pirinçler pişinceye kadar pişiriyoruz.
isteğe göre sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet, Bal Olsun...
30 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder