Banner 468 x 60px

 

16 Mart 2009 Pazartesi

Mısır Unlu Kurabiye

0 yorum
Mısır Unlu Kurabiye

UN KURABİYESİ KIVAMINDA...
Mısır ekmeğinin tadı hala damağımda iken, bu kurabiyenin tarifini görür görmez yapmaya karar verdim :)
Son yaptığım mısır ekmeğinden dolayı, bu aralar mısır unu ile o kadar barışığım ki, hangi tarifin içine girse süper olacak gibi hissediyorum. Bu kurabiye bu anlamda benim hızımı biraz kesti diyebilirim, yani mısır unu her girdiği yeri çok farklı bir hale getirmiyormuş :)
Kurabiye, çok lezzetli idi, başlıktada dediğim gibi un kurabiyesi gibi, yumuşacık ve deyim yerinde ise bulgur bulgur ağızda dağılan bir kıvamda oldu. Tat olarak, ben mısır unu tadını hissetmedim içinde ama genel olarak beğendiğim bir kurabiye oldu.
Çay daveti sofralarında, sade kurabiye çeşidi olarak çok hoş bir ikram olabilir, özellikle üzerine fındık serper yada bir parça nutella veya reçel sürerseniz gerçekten harika oluyor. Hazır pastane kurabiyelerine de benziyor tadı.
Son olarak kurabiyeyi, yaptığınız gün tüketmenizi öneririm, ertesi gün fazlası ile yumuşuyor :)
Kurabiyenin tarifi Sn. Ayşe Tüter'e ait. Ben bazı değişiklikler yaptım, tarifi kendi ölçülerim ile yazıyorum.

Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
  • 100 Gr. Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 3 Su Bardağı Un (yaklaşık)

Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
  • Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Kıvamı tutturduğunuzda un eklemeyi bırakın.
  • Hamuru 10-15 dk. dinlendirin.
  • İstediğiniz şekil ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. (Kurabiyenin alt tarafı pembeleşmiş ise, pişmiş demektir.)
  • Ilınınca üzerine fındık tozu serpin yada reçel veya nutella sürün.

Benzer Tarifler;

0 yorum:

Yorum Gönder