DOSTLUK SOFRASI...
Eşim ve ben dostlarımızla, arkadaşlarımızla zaman geçirmeyi, onları evimizde ağırlamayı yada birlikte gezmeyi çok severiz. Arkadaşlarla yapılan en basit aktiviteler bile yanlız olana göre daha zevklidir bizim için.
Çok lüks bir tatil yerinde yanlız olmaktansa, basit şirin bir pansiyonda arkadaşlarımız ile birlikte olmakta daha güzeldir...
Hele bu arkadaşlar artık hayatınızın bir parçası olmuş, size kardeşiniz kadar yakın dostlar ise.
Geçen akşam da bizim için böyle bir akşamdı.
"Hadi bu akşam bizde yemek yiyelim, yeni bir şeyler deneyelim" dediğimizde, bunun anlamı "ben herşeyi hazırlayana kadar siz salonda keyfinize bakın, ben sizi çağırırım" değildi;
- haydi, mutfağa giriyoruz.
- evet salatayı kim yapıyor?
- patlıcanları kim soyar?
- ben sofrayı kuruyorum.
- ekmek tahtası nerdee?
şeklindeki diyalogların mutfakta çınlaması, kahkahaların havada uçuşması demekti.
Bir saatte hazırlanan cici bir sofra, Of'lu bir beyefendinin :) usta elleri değmiş harika bir ana yemek ve pilav ile salatalar demekti.
Evimizde, hem güzel ve keyifli bir akşam daha yaşandı hemde el birliği ile herşey çabucak yapıldığından, üzerine film keyfi için bol bol zaman kaldı demekti :)
Soframızda nelermi vardı?
- Hünkar Beğendi (o akşamki toplanma amacımız :)
- Mısırlı Pirinç Pilavı
- Kereviz Salatası
- Mevsim Salata
Yapımı çok çok basit olduğu için ayrı bir yazıda yazmaya gerek görmedim ama belki bilmeyenlerde olabilir diye arşivimde olsun istedim.
Kereviz salatasının yapımı çok kolay, tek püf noktası kerevizlerin kararmamasını sağlamak. Bunun için -benim bildiğim- iki yöntem var.
- Eğer salatayı yapar yapmaz hemen tüketecekseniz, direk yoğurtlu karışımın içine rendeleyin ve rendelerken de ara ara karıştırarak kararmasını önleyin.
- Eğer salatayı bir kaç saat sonra tüketecekseniz; derin bir kasede içine 1 limon suyu sıkılmış su hazırlayın. Kerevizleri bu suyun içine rendeleyin ve salatayı hazırlayacağınız zamana kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra, suyunu iyice sıkarak yada salata kurutma aleti ile kurutarak, yoğurtlu karışıma ekleyin.
Malzemeler
- 2 Adet (Orta Boy) Kereviz
- 6-7 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2-3 Diş Sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
Yapılışı
- Kereviz hariç, diğer malzemeleri çırpma teli ile iyice karıştırın.
- İsteğinize göre 1. veya 2. yöntemdeki gibi hazırlayın.
0 yorum:
Yorum Gönder