GÜN SOFRASI İÇİN NEFİS BİR SEÇENEK :)
Sevgili Esma'nın bizim için hazırladığı Beş Çayı Sofrası'nı sizlerle paylaşırken, google aramalarında en çok, gündelik kolay tarifler, kahvaltı ve gün sofrası görüntüleri arandığından söz etmiştim.
Bu nedenle arşivde bekleyen ve bir iki ufak dokunuşla klasik bir keki, tek başına bir çay eşlikçisi haline getiren bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Kekin temel malzemelerini aynı bırakarak, isterseniz portakal kabuğu yerine, limon kabuğu ekleyebilir yada vişne yerine istediğiniz herhangi bir meyveyide kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Çay Bardağı Damla Çikolata veya 80 Gr. (1 paket) Bitter Çikolata
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Vişne
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (Ben bu aralar eğer vaktim var ise, yumurta aklarını cam bir kasede mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıyor ve yumurta sarılarını şeker ile ayrı bir kasede çırpıp, aklara ekliyorum ve şeker tamamen eriyene kadar, kısa bir süre daha çırpıyorum. Kek, inanılmaz yumuşak oluyor bu şekilde)
- Karışıma portakal kabuğu, yağ ve sütü ekleyip çok az daha çırpın. Minik minik kestiğiniz çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Ayrı bir kaseye, un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Sıvı karışımı, toz karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp, unlayın. Karışımdan 4 yemek kaşığı kadar ayırıp, gerisini kalıba dökün.
- Ayırdığınız karışıma, kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Karışımı kekin üzerine, kaşıkla gezdirin ve bir bıçağı gelişi güzel batırıp, çevirerek şekiller verin.
- Son olarak vişne tanelerini kekin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder