Banner 468 x 60px

 

18 Nisan 2008 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye

0 yorum
Hindistancevizli Kurabiye

BEŞ ÇAYI ÖNERİLERİNE DEVAM:)
Bu aralar bol bol kek, kurabiye ve poğaça tarifi verdim. Kendi stilimde devam ediyorum yani:) Kurabiyeler, hindistan cevizi sayesinde kıyır kıyır, portakal kabuğu sayesinde de mis gibi kokulu oluyorlar.
Fotoğraftakilerin, fırında biraz fazla kaldığı için dışı kıtır oldu, siz daha yumuşak yapmak isterseniz daha az sürede pişirebilirsiniz.

Malzemeler
  • 3 Yemek Kaşığı (100 Gr.) Tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Un

Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış olan tereyağ ve pudra şekerini yoğurun. Un ve damla çikolata hariç, diğer malzemeleride ekleyip yoğurun.
  • Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, yumuşak kıvamda bir hamur haline getirin. En son damla çikolatalarıda ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizerek, 20-25 dk. kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder