Banner 468 x 60px

 

7 Nisan 2008 Pazartesi

Peynirli Poğaça

0 yorum
Peynirli Poğaça

KITIR GÖRÜNÜMLÜ YUMUŞAK POĞAÇALAR :)
Sevgili Esma'nın bizim için hazırladığı, Beş Çayı Sofrası'nı sizlerle paylaşmış ve sofradaki birbirinden güzel lezzetleride sırayla yayınlayacağımı söylemiştim.
Poğaçaların sadece kenar kısımları kıtır ama ısırdığınız zaman yumuşacık, yani ideal kıvamdalar. Ben genelde poğaçaları patatesli yaparım, eşim patatesi çok sevdiği için, ama "peynirli poğaçanında yeri başka" dedim bu poğaçaları yerken.
Gerçekten inanılmaz lezzetliler. Poğaçaların hamurunu, sade olarak hazırlayıp, peyniri içine koyarak kapatabilirsiniz yada Esma'nın yaptığı gibi hamura katıp, yoğurup, sonrada istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben de bu şekilde yapmanızı öneriyorum, peynirin poğaçaya verdiği yumuşaklık ve mayhoşluk çok güzeldi.
Birde Esma orjinal tarifte margarin olduğu halde, margarinsiz yapmış, sabah pişirdiğini söyledi ve biz saatler sonra yiyor olmamıza rağmen, elastiki bir kıvamı yoktu, az önce söylediğim gibi hem kıtır kıtır hemde yumuşaktı. Sizde, margarin yada tereyağ ile yapmak istemez iseniz, sıvı yağ miktarını 1 su bardağı yaparak deneyebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ (Yarım su bardağından bir parmak fazla)
  • 1/2 Paket (125 Gr.) Margarin yada Tereyağ
  • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yumurta Akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 3 Su Bardağı Un (yaklaşık)
  • 1 Su Bardağı (Ufalanmış) Beyaz Peynir
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Yapılışı
  • Tüm malzemeleri, unu azar azar ekleyerek yoğurun. Üzerini örtüp, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Üzerine, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile incelttiğiniz yumurta sarısını sürün.
  • 180 derecede önceden ısınmış fırında 30-35 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder