Banner 468 x 60px

 

2 Nisan 2008 Çarşamba

Kısır

0 yorum
Kısır

FARKLI BİR KISIR TARİFİ DAHA...
Yasemin şekerimin, Sencer Paşası için toplandığımızda benim üzerime düşen de kısır oldu. Hem gelen konukların hepsi birer yemek uzmanı olduğu için :) hemde hepsi çok sevdiğim cici bayanlar olduğu için çok özendim ve her zaman yaptığım kısır tarifinden farklı olarak, kayınvalidemin verdiği yeni ipuçları ile farklı bir kısır hazırladım, yiyen herkesden de çok beğeni topladı.
Bende arşivimde yer alması açısından, sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Köftelik (ince) Bulgur
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su
  • 2 Orta Boy Domates
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Limon
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan (veya 4-5 adet taze soğan)
  • 10-12 Dal Maydanoz
  • 10-12 Dal Taze Nane
  • 1 Adet Salatalık
  • 5-6 Yaprak Kıvırcık Salata
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ (damak zevkinize göre arttırılabilir)

Yapılışı

  • Domatesi ve sivri biberi robotta püre haline gelinceye kadar çekin. Bir tavada, domatesin çiğ kokusu gidene kadar, 5-10 dk pişirin. 1 Bardak kaynar su ile birlikte bulgurun üzerine dökün ve kapağını kapatarak, ikisinin sıcaklığı ile dinlenmeye bırakın.
    Bulgurlar yumuşayınca, salçalar, tuz, limon suyu, fesleğen ve nar ekşisi ile birlikte iyice yoğurun. (arada tadına bakarak miktarları damak zevkinize göre ayarlayın)
    Servis yapacağınız zaman, zeytinyağı, minicik doğranmış salatalık, küp küp doğradığınız kuru yada taze soğan, incecik doğradığınız kıvırcık salata ve maydanoz ile naneleri ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder