Banner 468 x 60px

 

27 Şubat 2008 Çarşamba

Portakallı Krem Şantili Kek

0 yorum
Portakallı Krem Şantili Kek

PORTAKALA DEVAM :)
Kayınvalidemin misafirleri için hazırladığım menüdeki tüm tarifleri yayınladım. Bu yazı o menünün son kırıntıları artık :) Nasıl derseniz, şöyleki; Portakallı Pasta'yı süslemek için içine biraz turuncu gıda boyası katarak, bir paket krem şanti hazırlamıştım. Pastanın üzerini süsledikten sonra 1,5 su bardağı kadar krem şanti arttı. Buzdolabında "acaba ben ne olacağım?" diye bir gece bekledi.
Kendisinin daha önce denenmiş ve çok memnun kalınmış Krem Şantili Kek olmasına karar verildi:)
Bu günlerdeki ruh halim itibariyle portakal kullanmadan da olmazdı :) Bende tarife portakal kabuğu ve kakao ekleyerek biraz farklılaştırdım. Bu aralar eşimle oldukça tombik bir dönem yaşadığımız için kek olarak yapıp tüketmek yerine geçtiğimiz hafta sonu davetli olduğumuz arkadaşlara götürmek üzere pasta yapmaya karar verdim. Bu yüzden keki yuvarlak kelepçeli kalıpta pişirdim. Tadını çok merak ettiğim için malzemeden azıcık çalarak 2 tane de muffin hazırladım:) Fırından çıkar çıkmaz, eşime "sen yemezsin herhalde" deyip, bir fincan kahve ile ikisinide yedim:) Gönül rahatlığı ile öneririm, nefis bir tat olmuştu.
Keki pişirdikten sonra, buzluğa kaldırdım, ne zamandır pasta yapmak için önceden kek pişirip buzluğa atsam ne olur? diye merak ediyordum. Kek 5 gün buzlukta kaldı, çıkarınca 1-2 dk. mikro dalga fırında buz çözdürme yaptım, rahatlıkla üçe ayrılan, çok lezzetli bir pandispanya oldu. Yani bu kek pek çok anlamda benim kafamdaki soru işaretlerini kaldıran bir deneme keki oldu:)

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1,5 Su Bardağı Hazırlanmış Krem Şanti
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao

Yapılışı

  • Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve portakal kabuğunu ekleyin, biraz daha çırpın. Toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. En son krem şantiyi ekleyin ve hafifçe karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp hafifçe unladığınız istediğiniz boy bir kalıba veya muffin kalıplarına dökün. 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder