Banner 468 x 60px

 

29 Şubat 2008 Cuma

Pudingli Pratik Pasta

0 yorum
Pudingli Pratik Pasta

ÇOK PRATİK BİR PASTA...Uzun zamandır sitede kendi yaptığım tarifleri yazıyorum. "Nerde bu sitenin kurulmasını sağlayan Hünerli Bayanlar?" diye merak ettinizmi? :)) etmişsinizdir diye umuyorum :)
Aslında kayınvalidem de, yengelerde son sürat bizi beslemeye ve nefis lezzetler ile başımızı döndürmeye devam ediyorlar. Benim tartıda altılı rakamları görmeme çok az kaldı:( ama yaptıkları genellikle daha önce yayınladığım, arşivde yer alan lezzetler olduğu için bir süredir sesleri çıkmamış oldu :)
Siret yenge, geçen akşam bize gelirken "ne getireyim, tatlımı, tuzlumu ?"diye sordu, bende hiç birşey yok, çayın yanına bir tatlı iyi gider" dedim. (rahatlığıma dikkatinizi çekerim:) Sağolsun, hemen bir pasta yapıvermiş, mantar kurabiye ve tok olsak bile hayır demeyeceğimiz nefis bir de makarna...
Pastasını hazır pastaban ile hazırlamış. Keki ikiye bölmüş, ıslatmamış, arasına ve kenarlarına kakaolu puding hazırlayıp sürmüş. Üzerine ise krem şanti sürüp, sütlü çikolatayı eriterek gezdirmiş, Hülya'cım da kürdan ile desenler yapmış. Yarım saat içinde kendi kendinize yapabileceğiniz bu çok pratik pastayı sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler
  • 1 Paket Kakaolu Pastaban
Arası için;
  • 1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Puding
  • 2,5 Su Bardağı Süt (Pudingi pişirmek için)
Yapılışı
  • Pudingi paketin üzerineki tarife göre pişirin, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
  • Kekin birinci parçasını tabağa koyun, pudingin yarısını üzerine yayın.
  • Kekin ikinci parçasını koyun ve kalan puding ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.
  • Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin. (Siret yenge üzerine krem şanti sürmüş ve çok az çikolata eritip, desenler yapmış)
Pratik Pasta
Devamını Oku...

27 Şubat 2008 Çarşamba

Portakallı Krem Şantili Kek

0 yorum
Portakallı Krem Şantili Kek

PORTAKALA DEVAM :)
Kayınvalidemin misafirleri için hazırladığım menüdeki tüm tarifleri yayınladım. Bu yazı o menünün son kırıntıları artık :) Nasıl derseniz, şöyleki; Portakallı Pasta'yı süslemek için içine biraz turuncu gıda boyası katarak, bir paket krem şanti hazırlamıştım. Pastanın üzerini süsledikten sonra 1,5 su bardağı kadar krem şanti arttı. Buzdolabında "acaba ben ne olacağım?" diye bir gece bekledi.
Kendisinin daha önce denenmiş ve çok memnun kalınmış Krem Şantili Kek olmasına karar verildi:)
Bu günlerdeki ruh halim itibariyle portakal kullanmadan da olmazdı :) Bende tarife portakal kabuğu ve kakao ekleyerek biraz farklılaştırdım. Bu aralar eşimle oldukça tombik bir dönem yaşadığımız için kek olarak yapıp tüketmek yerine geçtiğimiz hafta sonu davetli olduğumuz arkadaşlara götürmek üzere pasta yapmaya karar verdim. Bu yüzden keki yuvarlak kelepçeli kalıpta pişirdim. Tadını çok merak ettiğim için malzemeden azıcık çalarak 2 tane de muffin hazırladım:) Fırından çıkar çıkmaz, eşime "sen yemezsin herhalde" deyip, bir fincan kahve ile ikisinide yedim:) Gönül rahatlığı ile öneririm, nefis bir tat olmuştu.
Keki pişirdikten sonra, buzluğa kaldırdım, ne zamandır pasta yapmak için önceden kek pişirip buzluğa atsam ne olur? diye merak ediyordum. Kek 5 gün buzlukta kaldı, çıkarınca 1-2 dk. mikro dalga fırında buz çözdürme yaptım, rahatlıkla üçe ayrılan, çok lezzetli bir pandispanya oldu. Yani bu kek pek çok anlamda benim kafamdaki soru işaretlerini kaldıran bir deneme keki oldu:)

Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1,5 Su Bardağı Hazırlanmış Krem Şanti
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao

Yapılışı

  • Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve portakal kabuğunu ekleyin, biraz daha çırpın. Toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. En son krem şantiyi ekleyin ve hafifçe karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp hafifçe unladığınız istediğiniz boy bir kalıba veya muffin kalıplarına dökün. 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Devamını Oku...

26 Şubat 2008 Salı

Patatesli Börek Tarifi

0 yorum
Böreklerin kralı patatesli börektir bana göre:) En pratiğinden şimdi huzurlarınızda blogcanlarım:)

Öperim ,öperim sarılırım:)


Patatesli Böreklerimiz İçin,

MALZEMELER:

3 adet Yufka
6 orta boy patates
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta sarısı
tuz
karabiber
kırmızı biber
çörek otu
susam

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayıp suyunu süzelim.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları minik minik kesip kavuralım ve azıcık salça ekleyelim.
Haşlanmış olan patatesleri de kavrulan salçalı soğanların içine ilave edip tuz ve baharatları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
sigara böreği yapar gibi yufkalarımızı kesip iç malzemeyi koyup suyla yapıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
sarma işlemi bittikten sonra üzerine fırça yardımıyla 1 kaşık zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim ve susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN…
Devamını Oku...

23 Şubat 2008 Cumartesi

Reçelli Kurabiye

0 yorum
Reçelli Kurabiye

BOL SÜSLEME SEÇENEĞİ OLAN BİR KURABİYE...
Kayınvalidemin misafirleri için hazırladıklarımı yayınlamaya devam ediyorum. Bu şekilde kurabiye yapmayı istiyordum ne zamandır, bloglarda dolaşırken farklı farklı modellerde görüp özeniyordum. Hafta sonu hazır kalabalık bir grup varken, artarak ziyan olmayacağını bildiğim için yaptım. Müge'ciğimle birlikte Yasemin için hazırladığımız Bebek Kurabiyeleri'ndeki tarifi kullandım, yanlız şeklinin bozulmaması için karbonat eklemedim, limon kabuğu ve zencefil yerinede fındık ekledim. Bu tarif bundan sonra benim temel kurabiye tarifim olacak. Çok rahat çalışılan, kıtır kıtır bir kurabiye.
Ben iki kurabiyenin arasına böğürtlen reçeli sürerek hazırladım, siz istediğiniz bir çeşit reçel ile yada nutella sürerek hatta çok az süt ile birlikte erittiğiniz çikolata sürerek hazırlayabilirsiniz. Şekilleri ise evinizdeki kalıplara ve hayal gücünüze kalmış.

Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gr. Tereyağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Fındık

Yapılışı

  • Margarin ile pudra şekerini (ben 100 gr. tereyağ, 50 gr. margarin kullandım) yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ise toparlamak için un yerine nişasta ekleyin.
  • Sert olmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Buzdolabında 30 dk. bekletin. (Hamurunuz bu sırada biraz daha sertleşip, kendini toplayacak)
  • Nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin. Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutun.
  • Kurabiyeler soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşlık kalacak şekilde sürün.

Devamını Oku...

21 Şubat 2008 Perşembe

Fındıklı Tartölet

0 yorum



Güzel yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Hepinizi öyle çok özlemişim ki...
Sevgili luluşuma da yokluğumda bloğumla ilgilendiği için kocaman kocaman teşekkür ederim:)))
Sonunda taşınma işi bitti ama bizde bittik...
Ne zormuş taşınma işi,paketlemesi bir dert yerleştirmesi ayrı dert.
Birde 15 aylık bir yavrunuz varsa her şey daha bir zor...emrem yeni evimizde ciddi bir depresyon geçirdi ve birkaç gün çok üzdü bizi, meğer ne çok seviyormuş evini kuzucuğum...iplik iplik gözyaşı dökerken benim elim ayağım birbirine girdi...bir türlü oyalayamadım,gözümün içine bakıyor gidelim burdan diye.Yavaş yavaş eşyalar ortaya çıkmaya başlayınca rahatladı yavrum... 2 gündür pek benimsedi mutfağı,tencere tava ne varsa çıkarıp oynamaya başladı,bizde kocamaaaan bir oh çektik:) Allah alt kat komşularımıza sabır versin:)

yeni evimizin şerefine ne yapsam ne yapsam dedim en sonunda uzun zamandır denemek istediğim bu tartoletleri yaptım, çok kolay ve lezzetli bir tarif oldu.
Malzemeler:

125 gr margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
İç malzemesi:
1 paket fındıklı çikolatalı kremole
fındık
hindistan cevizi
renkli şekerler
Yapılışı:

Elenmiş unumuzu,kabartma tozumuzu ve oda ısında yumuş yumuş olan yağımızı güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtamızı,şekerimizi vailyamızı da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
O sırada boş durmayıp krem olemizi hazırlıyoruz...
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarımıza güzelce yayıyoruz.
Çatalla delikler açıp,önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
İyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp kremole sürüp üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz ve afiyetle bayıla bayıla yiyoruz:)

Afiyet Olsun..



Devamını Oku...

20 Şubat 2008 Çarşamba

Çilek Soslu Profiterol

0 yorum
Çilekli Profiterol

PEMBE - BEYAZ FARKLI BİR PROFİTEROL
Hafta sonu kayınvalidemin misafirleri için hazırladıklarımdan Patates Salatası yazımda söz etmiştim. Herkes tarafından çok sevilen bir tatlı olduğundan, profiterol'de yaptım. Pastam zaten bol bol çikolatalı olduğu için, farklı tatlar olması açısından beyaz çikolata sos ve çilek sos kullandım.
Yapılışını detaylı olarak yazmıyorum, Profiterol tarifinde uzun uzun anlatmıştım. Hamuru ve iç kremasını aynı şekilde yaptım. Üzeri için Dr.Oetker'in hazır beyaz çikolata sosunu mikro dalga fırında hazırladım, servis yaparken soğuğa yakın ılık şekilde üzerine döktüm. Dr.Oetker hazır çilek sosunu paketin arkasında tarif edildiği şekilde pişirip, soğuttum ve de beyaz sosun üzerine gezdirdim.
Profiterol tarifim ile ilgili hemen her gün yorum ve mailler alıyorum, "çok güzel, aynı hazır gibi oldu" dendiğinde çok seviniyorum, ama şu yada bu şekilde olmadı dendiğinde de üzülüyorum. Bu nedenle sizlerden yorum geldikçe aklıma gelen ve yanıt olarak yazdığım bazı noktaları bu yazıda da paylaşmak istedim.

  • Profiterol hamuru çok nazlı bir hamur, öncelikle bunu unutmayın. Su, yağ ve un ile hazırladığınız karışım biraz ılınmadan yumurtaları eklemeyin. Ilınınca, yumurtaları mutlaka teker teker ekleyin. Yumurta ekleme işlemi bitince hamuru buzdolabına koyup iyice soğutun.
  • Hamurunuzun kıvamı kek hamurundan oldukça koyu, kurabiye hamurundan cıvık olmalıdır. Başka bir deyişle, yoğurmak istediğinizde elinizle yapışacak kadar cıvık, kaşıkla tepsiye koyarken akmayacak başka bir kaşık ile ittirecek kadar koyu olmalıdır. Yumurtalarınız çok iri ise, söylediğim kıvam tuttuğunda 4 tane kırın mesela, yada çok küçük ise 6 tane kırın, önemli olan söz ettiğim şekilde bir kıvamı olması.
  • Hazırladığınız hamurları mutlaka 200 derece de ısınmış sıcak fırına koyun. Her evin fırın ayarı farklı olabilir, ortalama 20-25 dk. (üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar) 200 derecede pişirdikten sonra ısıyı 150 ye düşürün 20-25 dk. daha pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dk. kapağını açmayın. İkinci tepsiyi fırına vermek için ısının tekrar 200 dereceye çıkmasını bekleyin.
  • Hamurlarınızı hemen kullanmayacaksanız, üzerini strech film ile kaplayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Ben genellikle gece pişirip, krema sürme işlemini ertesi gün yapıyorum.
  • Kremayıda aynı şekilde akşamdan pişirip, buzdolabına kaldırıyorum. Ertesi gün oldukça katılaşmış oluyor. Hamurları bıçak ile ikiye ayırıp (tam koparmadan) çay kaşığı ile kremayı içine sürüyorum. Tepeleme bir çay kaşığı krema yeterli geliyor. Hem krema hemde hamur soğuk olarak bu işlemi yaptığım için, hamurlar yumuşamıyor, tekrar buzdolabına kaldırıp akşama kadar bekletebiliyorum.
  • Servis yapmadan 1 saat kadar önce, çikolata sosunu pişirin ve soğuk denecek kadar ılık şekilde hamurların üzerine yayın. Çikolata sosunu ekledikten hemen sonra servis edin.

NOT : Yaman Etkinlikler'in bu ayki ev sahibi sevgili Minik Kuş ve konusuda çok şeker. Ben katılmayı çok istediğim halde yeni bir şeyler yapamadığım için etkinliğe katılamamıştım. Sevgili Serpil, yazdığı yorum ile beni motive etti, yeni tarif olmadığı halde çok aşık eden bir tarif olduğunu düşündüğüm için :) etkinliğe katılmaya karar vedim. Bu güzel etkinlikte Minik Kuş'a kolaylıklar diliyorum.

Devamını Oku...

18 Şubat 2008 Pazartesi

Patates Salatası

0 yorum
Patates Salatası

TEK BAŞINA DOYURUCU BİR SALATA...
Hafta sonu kayınvalidemin misafirleri için hazırladığım patates salatası.
Aslında menünün tatlı kısmı bana aitti ama ben hızımı alamayıp :) Çikolatalı Portakallı Pasta, Profiterol ve Kurabiye'lere ek olarak patates salatası ve Kırmızı Biber Sarması'da yaptım. Günlerdir sitede çikolataları görüpte tembellik ettiğimi sanıyorsanız yanıldınız :)
Çok çalışkandım hafta sonu anlayacağınız. Hazırladıklarımın hepsini detayları ile sizlerle paylaşacağım.
Patates Salatası; bana göre aynı Kısır ve Makarna Salatası gibi, temel malzemelere ek olarak, her evde farklı şekilde yapılan bir lezzet. Bende uzun ekleme-çıkarma çalışmalarından sonra elde ettiğim ve herkes tarafından çok beğenilen şeklini yazacağım. Ben yaklaşık yirmi kişinin damak zevkine uygun olması açısından soğan eklemedim ama sizlerde eğer benim gibi soğan, sarımsak sevenlerdeniz 2-3 dal taze soğan eklemenizi mutlaka öneririm.

Malzemeler
  • 6-7 Adet Orta Boy Patates
  • 6-7 Yaprak Kıvırcık Salata
  • 1 Adet Orta Boy Havuç
  • 10-12 Dal Maydanoz
  • 1 Adet Sivribiber
  • 2-3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır

Sosu için;

  • 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Nane (Taze nane varsa daha iyi olur)
  • Tuz, Karabiber

Kırmızı Lahana Salatası için;

  • 1 Adet (Portakal Büyüklüğünde) Kırmızı Lahana
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1 Adet Limon suyu
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke

Yapılışı

  • Öncelikle kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve yıkayın. Bir tatlı kaşığı kadar tuz ile iyice ovun ve bol suda tekrar yıkayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. 3-4 saat yada 1 gece ağzı kapalı bir kapta bekletin. Salatanız hazır.
  • Patatesleri büyük bir tencerede bol suda haşlayın, su kaynamaya başladığında 1-2 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve yaklaşık 25-30 dk. bıçağı batırdığınızda yumuşak oluncaya kadar haşlayın.
  • Derin bir kaseye, kıvırcık salatayı çok ince doğrayın. Üzerine havucu ve 1 limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Sivri biberide ince ince doğrayın. Hazırlamış olduğunuz kırmızı lahana salatasından da 6-7 yemek kaşığı ekleyin. Patatesler sıcakken kabuklarını soyun ve salatanın üzerine irice doğrayın. Zeytinyağlı sosu, sıcak patatesin üzerine dökün (sosun sıcak patatese dökülmesi önemli, böylelikle patatesler sosu içine çekiyor ve çok daha lezzetli oluyor) mısırları ekleyip nazikçe karıştırın.

Diğer Patates Salatası Tarifleri;

Patates Salatası

Devamını Oku...

13 Şubat 2008 Çarşamba

Sevgililer Günü Çikolataları

0 yorum
Sevgililer Günü Çikolataları

SEVGİ GÜNÜ KUTLU OLSUN...
Eşim ve ben, bu günü özellikle kutlanacak bir gün olarak görmüyoruz. Bana göre de doğum günleri, evlilik yıl dönümleri çok daha anlamlı, çünkü kişiye özel, o ilişkiye özel... Ama yinede bu gün tüm sevenler bir şekilde birbirini hatırlayacaksa, birbirini şu veya bu şekilde sevindirecekse bir itirazım yok, kabulumdür:) Ben bu gün kalbimizde yer açtığımız tüm sevdiklerimizin aranıp hatırının sorulması günü ilan ettim :)
Sevgililer Günü'de, çok eskilerde bir rahibin kavuşması imkansız olan sevgilileri evlendirmesi ile ortaya çıkmış. Bizim kültürümüzde bu işi her yıl iki defa bayramlarımız yapıyor zaten diye düşünüyorum. Küsler barışıyor, evden kaçanlar aileleri tarafından affediliyor :), büyükler ziyaret edilip, birer küçük hediye ile gönülleri alınıyor. Sizce de öyle değilmi? Bayramlarımız bu mutlulukları yaşatmıyormu sizede ? Sebep ne olursa olsun, sevdiklerimizin hatırlandığı her gün anlamlı ve özel... Sevgi gününüz kutlu olsun.
Çikolataları içinde bulunmaktan büyük keyif aldığım, Yemek.Name'nin Şubat sayısı için hazırladım, sevgili Ayşem'in hem bilgi desteği hem de malzeme katkıları ile...
Çikolata ile ilgili detaylı bilgiler edinmek, tatlı kaçamaklar yapmak ya da sevdiğinize kendi ellerinizle bir hediye hazırlamak isterseniz, hepsi ve çok daha fazlası için Yemek.Name'ye göz atmanızı öneririm.
Devamını Oku...

12 Şubat 2008 Salı

Havuçlu ve Mısırlı Makarna Tarifi

0 yorum
Bizim evin favorilerindendir bu makarna. Mısır ve havuç makarnaya kesinlikle çok yakışıyor,deneyin pişman olmayacaksınız :)
 




MALZEMELER:

1 PAKET MAKARNA
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KESME ŞEKER
4 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI
2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
MISIR
TUZ

YAPILIŞI:

MAKARNALARI İSTEDİĞİMİZ DİRİLİKTE HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.
HAVUÇLARIMIZI İRİ İRİ RENDELİYORUZ ,
MAKARNAYI HAŞLADIĞIMIZ TENCEREDE YAĞI KIZDIRIP,HAVUÇ,MISIR , KESME ŞEKER VE TUZU KOYUP 1 DAKİKA KADAR SOTELİYORUZ.
HAŞLANMIŞ MAKARNALARIMIZI DA SOSA DÖKÜP, KARIŞTIRIP SERVİS YAPIYORUZ.


AFİYET OLSUN

 
Devamını Oku...

Bebek Kurabiyeleri

0 yorum
Sencer Bebek Kurabiyeleri

HOŞGELDİN SENCER KURABİYELERİ...
Bir önceki yazımda Sencer'in geldiğini size anlatmıştım. Bu yazıda da sadece kurabiyeleri anlatmak istedim. Kurabiyeleri adaş şekerim Müge ile yaptık cumartesi günü. Tahmin edeceğiniz gibi inanılmaz keyifli bir gün oldu benim için. Müge'ciğim yaptığı birbirinden güzel pastalar nedeniyle çok yorgundu aslında o gün, ama "Ben tek başıma bu işin altından kalkamam, hiç bir şey yapmasanda başımda dur" deyince beni kırmadı sağolsun. Çeşit çeşit kalıplarını, aletlerini, boyalarını önüme serdi, "istediğin şekilde kalıbı seç, istediğin renkte şeker hamurlarını oluşturalım, başlayalım" dedi. Benim o anki halim de görülmeye değerdi tabi :) Önüne rengarenk boyalar ve en sevdiği oyuncaklar konmuş anaokulu çocuğu gibiydim :)
Kurabiyeleri yapmaya saat 15.00 gibi başladık, bitirdiğimizde saat 20.00 idi. Eşim; "seni almaya geldim" diye aradığında zamanın farkına vardık:)
Kurabiyeleri aynı gece, hastaneye götürdüğümüzde ki tepkiler o kadar güzeldiki, hem kendim hem de Müge adına çok mutlu oldum. Güzel sözler karşısında bütün yorgunluğum gitti diyemeyeceğim, çünkü hiç yorulmadığım sadece çok keyif aldığım bir gün geçirmiştim.

Sencer Bebek Kurabiyeleri

Kurabiyeleri ilk yapmaya başladığımızda; "Müge, süslemeleri sen yap, ben beceremem, ben açma, kesme işlerini falan yapayım" demiştim. Ama zaman ilerledikçe, aldığım motivasyon desteği ile :) zıbına biyeli kollar, üç renkli çiçekler bile yapmaya başladım :) Bu konuda gelecek vaat ettiğimi düşünmekteyim.

Sencer Bebek Kurabiyeleri

Kimi uyuyan, kimi uyanık, kimisi tulum giymiş, kimi papyonlu ayıcıkları yaparken, çok ama çok eğlendik. Sencer marka biberon modelleri ise pek yakında seçkin mağazalarda :)
Kurabiyelerde, Müge'nin her zaman yapıp çok memnun kaldığını söylediği
hamuru kullandık, gerçekten çok lezzetli oldular. Ben arşivimde yer alması açısından kendi sayfama da yazmak istedim, sizler royal icing ile süslenmiş şirin ayıcıklar için Müge'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gr. Tereyağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı

  • Tüm malzemeleri karıştırarak, çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurun toparlanması için, gerekirse bir miktar daha nişasta ekleyin. (Hamur gözünüze çok yumuşak ve daha un kaldırır gibi görünecek ama eklemeyin, buzdolabında 30 dk. kadar bekleyince çok güzel toparlanıyor)
  • Hamuru yarım cm. inceliğinde açın ve istediğiniz kalıplarla şekil verin. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında, 13-15 dk. üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  • Kurabiyeleriniz iyice soğuyunca, ince bir şekilde açarak, aynı kalıplar ile kestiğiniz şeker hamurlarını, biraz bal sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine yapıştırın.
  • Şeker hamurunu, kurabiyelere yapıştırmak için bal, iki şeker hamurunu birbirine yapıştırmak için su kullanıyoruz.
  • Biz yukardaki ölçüleri iki katına çıkararak 50-55 adet kurabiye elde ettik.

Devamını Oku...

11 Şubat 2008 Pazartesi

Hoşgeldin Sencer...

0 yorum
Sencer Bebek Kurabiyeleri

Evet, minik kuşum ANNE oldu !
Üstelik de müthiş güzel bir zamanlama ile :)

Son bir haftadır, geldi, gelecek diye bekliyorduk zaten. 8 - 11 yada 14 Şubat'ta gelmesi bekleniyordu küçük beyimizin, ama ben Yasemin'e sürekli "Cumartesi günü adaş şekerim ile sana kurabiye yapacağız, süsleyeceğiz, sakın 9'undan önce doğurma" diye söylenip duruyordum. Hem bizim kalbimiz çok temizmiş :) hemde Yasemin ve Sencer'in.
Cumartesi günü
Müge'ciğimle birlikte bütün gün kurabiye yapıp süsledik, bitirdiğimizde saat 20.00 idi. Saat 22.00'de eşi arayarak iki saat önce bebeğin doğduğunu söyledi. !
Gün içinde sürekli Yasemin'i arayıp durmuş ve ulaşamamıştım. Meğer tam kurabiyelerin tamamlandığı saatte dünyaya gelmiş Sencer.
Hem Yasemin, hem de Sencer çok sağlıklı maşallah.
Bebeğimiz 09.02.2008 doğumlu. Boyu; 49 cm. , 3.200 gr. ağırlığında. Aramızda kalsın aynı babasına benziyor :) Hiç ağlamayan, mışıl mışıl uyuyan dünya tatlısı bir bebek.
Yasemin'cim, bir tanem ne kadar mutluyum sen çok iyi biliyorsun. Allah Sencer'imize uzun, sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah. Hep birlikte ailece mutlu günler yaşamanızı tüm kalbimle diliyorum.
Kurabiyelerin tüm detaylarını sizlerle bir sonraki yazıda paylaşacağım. Şimdi sıcağı sıcağına sizlere heyecanımı aktarmak istedim.

Devamını Oku...

10 Şubat 2008 Pazar

BEYAZ (NORMAL) EKMEK

0 yorum



MALZEMELER:

900 Gr. için

1+1/2 Cup ölçek su

2 küçük kaşık ölçek tuz

2 büyük kaşık ölçek şeker

2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ

4 cup ölçek un

1+1/2 küçük kaşık ölçek kuru maya


YAPILIŞI:

Malzemelerimizi sırasıyla ekmek yapma makinamıza koyup 3 saatlik programda,
orta koyulukta pişiriyoruz.
Pişerken kokuyu bol bol içimize çekiyoruz..
Soğuduktan sonra ekmeğimizi makinadan çıkarıp, gönül rahatlığıyla yavrumuzu besliyoruz:)


AFİYET OLSUN...



( BİRKAÇ GÜNDÜR OĞLUMUN GEÇİRDİĞİ GRİBAL ENFEKSİYON YÜZÜNDEN ZİYARETLERİMİ AKSATIYORUM,LÜTFEN KÜSMEYİN BANA...)

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
Devamını Oku...

7 Şubat 2008 Perşembe

Makarnalı Börek

0 yorum
Makarnalı Börek

YALANCI SU BÖREĞİ :)
Böreği geçtiğimiz pazar günü kahvaltı soframız için yaptım. Ne zamandır aklımda olan, denemek istediğim bir tarifti. Zaten bir tarifin içinde yalancı kelimesi geçmesi bile benim o tarifi yapmam için yeterli bir sebep :)
Yalancı tavuk göğsü, yalancı işkembe çorbası (bu tarifler
Yemek.Name'de) benim sıklıkla yaptığım lezzetler. Makarnalı börek içinde yalancı su böreği gibi oluyor denince denemek kaçınılmazdı :)
Börek benden ve arkadaşlarımdan tam not alarak yayınlanmayı da haketti:) Gerçekten su böreği kıvamında yumuşacık bir börek oluyor. Geçenlerde Filiz Yenge; bu böreğin aynı zamanda üzerini milföy kaplayarak da yapıldığını söyledi. Daha önce
milföy mantolu patatesli börek denemiştim ve çok güzel oluyor, bu böreğide o şekilde yapacağım bir dahaki sefere, sizlere her iki hali ile de öneririm.
Benim fırınım ve tepsilerim büyük boy olduğu için, aşağıdaki ölçüler ile resimde gördüğünüz gibi ince bir börek oldu. Siz mini fırın tepsisi ile yapacaksanız aynı ölçüleri kullanarak daha kalın ve daha yumuşak bir börek yapabilirsiniz. Benim gibi ince ve çıtır çıtır börek seviyorsanız ve tepsinizde küçük boy ise makarna ölçüsünü azaltmanızı öneririm.

Malzemeler
  • 1/2 Paket Kelebek Makarna
  • 3 Adet Yufka
  • 1 Su Bardağı Ezilmiş Beyaz Peynir
  • 1 Çay Bardağı İzmir Tulum Peyniri
  • 7-8 Dal Maydanoz

İç Harcı için;

  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Su

Yapılışı

  • Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ ile 3-4 dk. karıştırarak pişirin.
  • Tepsiyi hafifçe yağlayın ve yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız iç harcı sürün. İkinci yufkayıda üzerine serin ve aynı şekilde iç harçtan sürün. Makarnayı eşit şekilde yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin. (Ben beyaz peynir eriyeceği için biraz tulum peyniride ekledim ama o da eridi:) siz beyaz peynire ek olarak lor gibi, erimeyecek bir peynir de eklerseniz iyi olur, ama mutlaka beyaz peynir koyun, içinde eriyor ama lezzet veriyor)
  • Son yufkayıda harcın üzerine yayın ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yoğurtlu harcı bolca sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
  • Börekler fırından çıkınca hemen yemeyecekseniz üzerini mutlaka örtün ve fırının içinde bekletmeyin, kuruyup sertleşiyor. Tecrübe ile sabittir:)

Baklava Yufkası ile Makarnalı Börek

BAKLAVA YUFKASI İLE MAKARNALI BÖREK
Makarnalı böreği son zamanlardaki favori malzemem olan, baklava yufkası ile denedim. Özellikle eşimden, beni şaşırtacak kadar :) çok iltifat alan bir börek oldu. Üst tabakası milföy hamuru gibi hışır hışır :) içi yumuşacık şahane bir börek oluyor.
Malzemeler ve yapılışı da diğer böreğe göre çok pratik. Ben geçtiğimiz hafta bir kaç kez sabah kahvaltısı için, bir kez arkadaşlar geleceği zaman hatta birde akşam yemeği olarak yaptım, karpuz ile pek bir güzel gitti :) İçim dışım makarnalı börek oldu anlayacağınız.
Börek en güzel kelebek makarna ile oluyor ama ben dediğim gibi sürekli yaptığım ve evdeki kelebek makarna stoklarını tükettiğim için, yassı spagetti ile de yaptım, yine çok güzel oldu. Yufka olarak -Yuka- marka yufka kullanmanızı öneririm, bu yufkanın tadı tereyağlı gibi, bu yüzden böreklere inanılmaz güzel bir lezzet veriyor.

Malzemeler
  • 1/2 Paket Kelebek Makarna
  • 5 Adet Baklava Yufkası
  • 1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
  • 7-8 Dal Maydanoz

İç harcı için;

  • 1/2 (yarım) Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Su

Yapılışı

  • Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz (yada 1 paket bulyon) eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile 1-2 dk. karıştırarak pişirin.
  • Yaklaşık 30 cm. çapında fırına dayanıklı bir kabı, hafifçe yağlayın ve 1.yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla, karıştırdığınız yağlı suyu sürün. 2.yufkayı da üzerine serin ve aynı şekilde yağlı su sürün. 3.yufkayı da serin ve yağlı su sürmeden makarnanın tamamını yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin.
  • 4.yufkayı makarnalı harcın üzerine yayın ve ve yağlı su sürün, 5.yufkayı serin ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yağlı suyu bolca sürün. (yağlı su bittiyse sadece sıvı yağ da sürebilirsiniz)
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
Devamını Oku...

6 Şubat 2008 Çarşamba

Kahvaltı Sofrası

0 yorum
Kahvaltı Sofrası

ARKADAŞLAR İLE KAHVALTI KEYFİ...
Bu hafta sonu çok sevdiğim arkadaşlarım için hazırladığım kahvaltı sofrası.
Klasik kahvaltı çeşitlerine ek olarak, Söke un karışımı ile yapılmış tam buğday unlu ekmek, elmalı kurabiye ve yalancı su böreği vardı soframızda.
Soframızın daha önce yayınlamış olduklarımdan bir farkı yok biliyorum, tabaklar aynı, çeşitler aynı ve hatta sunum şekilleride. Ama daha önceki yazılarda da söylediğim gibi, sofra kurmayı, süslemeyi ve sizlerle paylaşmayı çok seviyorum.
Belki bir iki noktada fikir veriyordur size diye düşünüyorum. Kişi kendisi nasılsa karşısındakinide öyle bilirmiş ya, bende kendim görmekten hoşlandığım görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Yinede birileri bana bu konuda dur demeli mi artık ?
Sıkıldınız mı aynı sofraları görmekten ? Yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum.

Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu daha var; 1 Şubat- Cuma günü Oktay Usta'nın, Yeşil Elma programına konuk oldum. Sarı şekerim ve sevgili Filiz hanım sayesinde... Her zaman keyifle izlediğim bir programın tam kalbinde yer almak, o heyecanı yaşamak inanılmaz güzeldi. Benim için hayatım boyunca unutmayacağım çok keyifli bir anı oldu. Programı izleyerek, beğenilerini dile getiren ve çok zarif yorumlarda bulunan herkese bir kez daha buradan teşekkür etmek isterim. Mutluluğumu iki katına çıkarttınız.

Makarnalı Börek

Makarnalı Börek, ne zamandır yapmayı düşündüğüm bir börekti, denedim çok da beğendim.
Her zamanki gibi arşivimin düzenli olması açısından tarifi burada...
Devamını Oku...

5 Şubat 2008 Salı

SUPANGLE VEEE SOBEE

0 yorum




MALZEMELER:

4 su bardağı süt

1/2 bardak un

5 yemek kaşığı nestle kakao

1 su bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı


YAPILIŞI:

Sütü ve yumurtayı karıştıp , kakao ve unu ekleyelim.
Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirelim ve kaynamaya yakın şekeri ilave edelim.
Kaynayınca ateşten alıp,servis kaselerine boşaltalım.
İsteğe göre kaselerin dibine kek veya bisküvi koyabilirisiniz.
Süslemek için Hindistan cevizi ,fındık , fıstık veya ceviz vs. ne isterseniz kullanabilirsiniz.




Afiyet Olsun...


Sevgili handeciğim beni yeni bir oyuna davet etmiş ben de zevkle bu oyuna dahil oluyorum:)


Teşekkür ederim Handeciğim.

İşte sorular ve işte cevaplarım :)



1-bakalım kaç tanesi gerçek olacak :

-Yaza kadar en acilinden 10 kilo vermek istiyorum…
-küçük bir balıkçı kasabasında yaşamak istiyorum…
-bahçeli bir evim olsun,bahçem papatya dolsun istiyorum…
-oğlumun, yeğenimin vee luluşumun üniversiteden mezun olduğu günü görmek istiyorum…

-luluşumun mürüvvetini görmek istiyorum:)))))

2- Hemen yapabileceğim halde yapmayı neden beklediğimi bilmediklerim.

-Pastacılık kursuna gitmek istiyorum,taşınma işimiz bitince bu konuyla ilgileneceğim biran önce:)
-luluşla patlayana kadar çikolata yiyip, sohbet etmek istiyorum...
-Büyük Ada’da balık yemek istiyorum...
-Eminönüne gidip alışveriş yapmak istiyorum…



3- Bir daha dünyaya gelsem ve seçme şansım olsa...

-Kesinlikle yine eşimle evlenmek isterim…
-Kesinlikle yine canım ablamın kardeşi olmak isterim…

-Kesinlikle yine anne olurum...


bende sevgili luluşummmm papatyalarınprensesi ni , canım guldenablamı veee sevgili güldencemi sobeliyorum...

kolay gelsinnnnnn :)
Devamını Oku...

4 Şubat 2008 Pazartesi

MANTARLI MAKARNA

0 yorum


MALZEMELER:

1 paket. makarna
1/2 kg. mantar
3 adet domates
1 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
kekik
karabiber
tuz
pul biber
süslemek için maydanoz

YAPILIŞI:


Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp süzelim ve servis tabağına alalım.
Tavaya zeytinyağı ve ince ince doğradığımız mantarları ekleyip kavuralım.
Kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri, tuzu, sarımsağı ve baharatlarımızı da ekleyip pişirilelim.
Makarnamızın üzerine sosumuzu döküp maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
İsteğe göre kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz…

AFİYET OLSUN.
Devamını Oku...

Portakallı Haşhaş Tohumlu Muffin

0 yorum
Portakallı Muffin

KIŞ GÜZELİ :)
Mevsimi gereği şu anda evimizde en çok tüketilen meyve; portakal. Özellikle eşim bir seferde hatırı sayılır şekilde tüketiyor, benim kış meyveleri ile ne yazıkki hiç aram olmadığı için arada sırada suyunu sıkıp içiyorum sadece. Portakal kabukları sayısız şekilde değerlendirilebiliyor biliyorsunuz, kek ve kurabiyelerde, tatlılarda ve reçel olarak. Ben eşime her portakal soyduğumda, kabuklarını atıyorsam deyim yerinde ise içim acıyor, sanki portakalları bütün bütün çöpe atıyormuşum gibi.
Bu nedenle mümkün olduğu kadar portakal kabuğunu kullanacağım bir şeyler yapıyorum bu aralar. Kek, kurabiye yada hazır pudingin içine rendelemek gibi.
Portakallı kek aslında hepimizin bildiği, sıradan hatta benim artık deftere bakmadan aklımdan yaptığım kadar basit bir kek. Ama kendileri benim ilk başarılı muffin denemem olduğu ve tadı dışarda satılan hazır keklere benzetildiği için yayınlanmayı hakettiler :) Daha önce bir kaç kez muffin denedim ama her seferinde kalıptan süzülüp akan ve 1cm. yüksekliğinde muffinlerim oldu. Bu sefer kağıt kalıpları bir değil 3-4 tane kullandım (kalın oldular böylece) ve çok doldurmadım, komşu bloglarda görüpte özendiğim gibi normal görünüşlü muffinlerim oldu. Haşhaş tohumları da, Limonlu Kek'te olduğu gibi içinde tadını değiştirmediler ama yerken çıt çıt yaparak beni memnun ettiler :)

Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta (Benim yumurtalarım çok küçük olduğu için 4 adet kullandım)
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1,5 Yemek Kaşığı Haşhaş Tohumu

Yapılışı

  • Yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyin ve biraz daha çırpın.
  • Bir kaba, un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Haşhaş tohumu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, çırpma teli ile karıştırın. İstediğiniz bir kek kalıbına yada muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Portakallı Kek ile Truf

PORTAKALLI TRUF
Üstteki fotoğrafta görülen trufları da kalan son dört muffini değerlendirmek için yaptım. Aslında her truf yaptığımda aynı cümleyi kuruyorum, farkındayım :) ama bu seferkilerde, bu güne kadar yaptıklarım içinde en güzeli oldular.

Malzemeler
  • 4 Adet Muffin yada 4 Dilim Kek
  • 40-50 gr. Bitter Çikolata (8-10 tane kadar madlen kullandım)
  • 1 Çay Bardağı Süt
Yapılışı
  • Kekleri robotta çekin veya çatalla ezin. Çikolata ve sütü birlikte benmarie usulü yada mikrodalga fırında (en yüksekten bir düşük seviyede ve 1,5 dk. kadar) eritin.
  • Keke ekleyip, yoğurun. Buzdolabında 30 dk. kadar bekletin sonra istediğiniz büyüklükte yuvarlayın. (Ben içlerine birer fındık da koydum)
  • Hindistan cevizi ve kakaoyu karıştırın ve truflarınızı bu karışıma bulayın, buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin.
Devamını Oku...