Banner 468 x 60px

 

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

1 yorum
Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
 
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
 
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Pilavımız İçin ,
 
Malzemeler
 
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
 
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
 
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
 
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
 
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
 
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım 
 
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
 
AFİYET OLSUN
 


1 yorum:

www.seftenyemektarifleri.com dedi ki...

günlerde bile yapılabilir ellerinize sağlık!...

Yorum Gönder