Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
Sevgi Dolu Öpücükler
Pilavımız İçin ,
Malzemeler
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
AFİYET OLSUN
1 yorum:
günlerde bile yapılabilir ellerinize sağlık!...
Yorum Gönder