25 Temmuz 2014 Cuma
dana şiş kebap
Dana şiş kebap, dana eti kuşbaşı doğranıp terbiye edilerek yapılır. Etin terbiyesinde kullanılan malzemeler kişinin damak zevkine göre değişkenlik göstersede, genelde terbiyede kullanılan malzemeler (eksik fazla) aynıdır. Etin terbiyesindeki amaç, bildiğiniz gibi eti yumuşatmaktır. Süt ve zeytinyağı eti yumuşatmak için ana malzemelerdir. Diğer kullanılan malzemeler ise, eti lezzetlendirmek için kullanılır. En sert et dahi, iki gün terbiye karışımı içerisinde bekletilirse hiç şansı yoktur yumuşacık olur. Terbiye malzemesi ölçüsü, etin miktarına göre ayarlanır. Eti terbiye ederken ne kadar süt verseniz et hepsini sünger gibi emer. Bu nedenle, fazla süt kullanmanın gereği yoktur. Sultan, dana şiş kebap yaparken bazen bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yedi yüz gram dana eti
bir su bardağı süt
bir çay bardağı zeytinyağı
bir tatlı kaşığı domates salçası
bir tatlı kaşığı tatlı biber salçası
bir iri kuru soğanın suyu
karabiber, pul biber, kekik
domates, sivri biber
soğan ve tuz
Yapılması
dana etini orta irilikte kuşbaşı doğrayın
soğanı rendenin püre yapma gözünde rendeleyin
çıkan püreyi süzgeçte süzün ve suyunu alın
bir tencereye süt, zeytinyağı, soğan suyu,
salça, karabiber ve tuz koyun güzelce karıştırın
üzerine eti ilave edin, elle güzelce karıştırın
tencereyi kapatın ve bir gün dolapta dinlendirin
dinlenmiş eti dolaptan çıkarın şişlere geçirin
istediğiniz ızgara üzerinde çevire çevire pişirin
ve ızgara yapılmış domates, biber ve soğan eşliğinde
gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder