Banner 468 x 60px

 

2 Temmuz 2014 Çarşamba

sebzeli ekşili köfte

0 yorum

Sebzeli ekşili köfte yapımında çoğunlukla patates ve havuç kullanılır. Sebzelerin köftelerle birlikte aynı sürede pişmesi için; havuç ve patates köfte iriliğinde doğranmalıdır. Ekşili köfte yemeğine ekşilik veren limon suyudur. Ekşili köfte piştikten sonra, yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye edilir. Terbiyesi içerisine yoğurt ilave edilirse, yemeğin lezzeti artar. Ekşili köfte harcı hazırlanırken pirinç doğrudan harç içerisine ilave edilebilir. Pirinç yarı pişmiş halde harç içerisine ilave edilirse, köftelerin şekil bozukluğunun önüne geçilmiş olur. Hangi yöntem kolayınıza gelirse onu uygulayın. Sultan, sebzeli ekşi köfte yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
iki yüz elli gram dana kıyması
bir soğan, bir patates, bir havuç
bir yemek kaşığı tepeli doldurulmuş pirinç
dört kaşık zeytinyağı
dört kaşık yoğurt
bir yumurta sarısı
yarım limon suyu
karabiber, pul biber
bir tutam maydanoz
tuz ve su

Yapılması
havucu, patatesi okey zarı iriliğinde doğrayın
soğanı rendeleyin, maydanozu kıyın
bir kap içine kıyma, soğan, pirinç, karabiber ve tuzu koyun,
güzelce yoğurun ve köfteyi en az 15 dakika dinlendirin
ardından köfteden parçalar koparın irice misketler yapın
yaptığınız misket köfteleri unlanmış tepsiye koyun
tencereye dört bardak su koyun ve kaynatın
üzerine köfte, patates ve havucu ilave edin; ağır ateşte otuz dakika pişirin
bir kase içinde yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu çırpın
üzerine bir kepçe yemeğin suyundan ilave edin, karıştırın
ve bu karışımı tencereye ilave edin karıştırın
tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın ve ocağı söndürün
tavada yağ ile birlikte pul biberi hafif kavurun, tencereye ilave edin
ardından yemeğin tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder