29 Mart 2013 Cuma
patates püreli dalyan köfte
Dalyan köfte içinin hazırlanmasında haşlanmış yumurta, bezelye, havuç ve patates kullanılır. Bunların yerine karışık garnitür konserve kullanmak dalyan köfte yapımında kolaylık sağlar. Dalyan köfte fırında iki aşamalı pişirilir. İlki köftenin pişirilmesi, ardından köfte sosunun köfteye çektirilmesidir. Dalyan köfte fırında pişerken çatlamasın diyorsanız, köfte birleşim yerini alta getirmelisiniz. Birde, köfteyi pişirirken fırın ısısını 180°C derecenin üzerinde olmaması gerekir. Patates pürersini buradan tarifine uygun olarak hazırlayabilirsiniz. Sultan, her daim dalyan köftesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo kıyma
iki katı pişmiş yumurta
bir çiğ yumurta
birer adet havuç, patates
bir çay bardağı dolusu iç bezelye
bir kuru soğan
dört kaşık galeta unu
iki diş sarımsak
karabiber, pul biber, kimyon
bir tutam kıyılmış maydanoz
tuz
sos malzemesi
bir kaşık tereyağı
iki kaşık zeytinyağı
yarım kaşık salça
bir kaşık un
karabiber, toz biber
iki bardak sıcak su
tuz
Yapılması
soğanı, sarımsağı rendeleyin. patatesi havucu küp doğrayın
havucu, patatesi ve bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
bir kap içine kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber,
galeta unu, 4 kaşık soğuk su, 1 çiğ yumurta, maydanoz ve tuzu koyun köfteyi yoğurun
sosun yapımı
yağ içinde unu ve salçayı kavurun.
üzerine sıcak su, karabiber, toz biber ve tuz ilave edin
bir taşım kaynatın ocaktan alın
dalyan köftenin yapımı
mutfak tezgahına streç folyo serin
üzerine köfteyi bir karış boyunda kare şeklinde yayın
ortasın iki pişmiş yumurtayı aralıklı koyun
çevresine bezelye, patates ve havucu serpiştirin
köfteyi folyo yardımıyla rulo yapın, birleşim yerini ve iki ucunu kapatın
rulonun birleşim yeri alta gelecek şekilde streç folyo ile sarın
yarım saat dolapta dinlendirin
ardından streç folyoyu köftenin üzerinden çıkarın
ve yağlanmış fırın tepsisine koyun
tepsiyi önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırına sürün ve 50 dakika pişirin
süre bitiminde fırından tepsiyi çıkarın ve köfteyi dilimleyin
üzerine kaynar kaynar sosu dökün
tepsiyi 200°C derecedeki fırına sürün ve 15 dakika köfteyi tekrar pişirin
süre bitiminde ocaktan alın ve patates püresi ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder