25 Mart 2013 Pazartesi
domates soslu tavuk göğsü
Domates soslu tavuk göğsü, tavuk but ve tavuk göğsünden yapılabilir. Tavuk etini istediğiniz gibi doğrayabilir ve yemeği tatlandırmak için başta sarımsak olmak üzere çeşitli baharatları kullanabilirsiniz. Domates soslu tavuk göğsü tek başına yemek olarak, ya da makarna ile tüketilebilir. Domates soslu tavuk göğsü yapımı gayet kolay ve hızlıdır. Sultan, çoğu zaman domates soslu tavuk göğsünü makarna eşliğinde sofraya koyar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir bütün tavuk göğsü
iki orta boy domates
bir kaşık tereyağı
bir kaşık zeytinyağı
karabiber, pul biber
tuz
Yapılması
tavuk göğsünü jülyen doğrayın
domatesi soyun yemeklik doğrayın
yağ içinde tavuk göğsünü beyazlaşıncaya kadar kavurun
üzerine domates, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin, karıştırın
domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar eti pişirin
ardından ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder