Banner 468 x 60px

 

5 Mart 2013 Salı

etli lahana dolması

0 yorum

Etli lahana dolmasının içi kıyma, satır kıyması, pirinç ya da bulgur ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır. Dolma içinde kullanılacak et ne kadar yağlı olursa, dolmanız o kadar lezzetli olur. Bir de lahana sarması kemikli kaburga eti ile birlikte pişirilirse yenmesine doyum olmaz. Kemikli kaburga eti kullanılacaksa eğer, tencerenin tabanına yayıldıktan sonra üzerine dolmalar dizilir. Sultan, bazen lahana sarmasını kemikli et ile pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
orta boy lahana
200 gr. orta yağlı dana kıyması
bir bardak pirinç
iki iri soğan
bir kaşık domates salçası
bir çay bardağı sıvı yağ
karabiber, kuru nane, maydanoz
su ve tuz

Yapılması
lahana yapraklarını koçanından ayırın
ve bir kaşık tuz katılmış su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu kıyın, pirinci yıkayın ve süzün.
bir kap içine kıyma, soğan, salça, maydanoz, sıvı yağ
karabiber, nane ve tuzu koyun güzelce yoğurun
ardından pirinci katın ve fazla sıkıştırmadan karıştırın
lahana yapraklarının sert damarlarını çıkardıktan sonra
içerisine dolma içini koyun ve sarın
sert lahana damarlarını tencerenin tabanına yayın
üzerine sardığınız dolmaları sıra ile dizin
ardından yarım kaşık salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2.5 bardak sıcak suyu karıştırın
dolmanın üzerine dökün ve 4 kaşık sıvı yağı gezdirin
dolmalrın üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın
tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın, kapağını kapatın
ardından ocağı kısın ve ağır ateşte 50 dakika pişirin
ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder