Banner 468 x 60px

 

10 Ocak 2013 Perşembe

tarator nasıl yapılır

0 yorum

Tarator, damak zevkinize uygun olan malzemelerle yapılır. Tarator yapmak için; bayat ekmek, galeta unu, etimek, süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, sirke, sarımsak, limon suyu, ceviz içi, badem içi, fıstık içi, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılır. Malzeme seçimi size kalmış. Tarator aynen boza içeceği kıvamındadır. Tarator kıvamını tutturmak için, süt yada yoğurt miktarı ile oynanır. Tarifimdeki malzemelerle tek kişiye yetecek ölçüde tarator hazırlanır. Tarator sos, genellikle midye ve kalamar kızartmaları ile birlikte yenir. Sultan, arada bir tarator sosu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki dilim bayat ekmek
bir çay bardağı soğuk süt
dört tane cevizin içi
bir tatlı kaşığı zeytinyağı
bir çay kaşığı limon suyu
bir diş sarımsak
tuz

Yapılması
ekmek dilimlerini süt ile ıslatın
ardından mutfak robotuna koyun
üzerine ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı
limon suyunu ilave edin, robotunuzu çalıştırın
güzelce robottan geçirin ve karışımın kıvamına bakın
kıvamını ayarlamak gerekirse süt veya ekmek ilave edin
ardından tuzunu ayarlayın
ve istediğiniz yerde tarator sosunuzu keyfinizce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder