1 Ocak 2013 Salı
mantarlı gözleme nasıl yapılır
Mantarlı gözleme her çeşit yenilebilir mantarla yapılır. Tek dikkat edilmesi gereken konu, mantarı çok az yağ içerisinde "bıraktığı suyun buhar olup uçuncaya kadar" kavurmaktır. Mantar kavrulduktan sonra, diğer iç malzemeleri "domates, biber, soğan, maydanoz ve baharatlar" bir araya getirilir karıştırılır. Ardından, hamur servis tabağı büyüklüğünde açılır, yarısına kadar iç yayılır ve kapatılır. Pişirme sacı üzerinde veya teflon tava içerisinde pişirilir. Sultan canı istediğinde mantarlı gözlemeyi "yaz kış demeden" bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
250 gr. kayın mantarı
iki kaşık sıvı yağ
bir domates, bir sivri biber
bir küçük soğan
bir bardak ılık su
üç bardak un
karabiber, pul biber
maydanoz, tuz
Yapılması
ılık su, un, tuz ile hamuru yoğurun ve dinlendirin
mantarı kuşbaşı, soğanı yemeklik doğrayın
sivri biberi halka, maydanozu ince doğrayın
yağ içinde mantarı az tuz ile bıraktığı suyunu çekinceye kadar kavurun
ardından malzemeleri bir kap içerisine alın
üzerine karabiber, pul biber ve tuz ilave edin karıştırın.
hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın
servis tabağı büyüklüğünde yufka açın
yufkanın yarısına kadar malzemeleri yayın
ve yarım ay şeklinde kapatın
teflon tava içerisinde gözlemenizi pişirin
ve ardından gönlünüzce ayran ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder