Banner 468 x 60px

 

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Pilavlı Patlıcan Burger

0 yorum
Canım canım blogcanlarımmm,

Arda'cım dünyaya gelmeden son bir tarif ekleyip merhaba diyeyim istedim size...geriye sayım başladı artık.
Oldukça zor ve bir o kadar da heyecanlı bir süreç geçiriyorum. Vakit geçmiyor sanki...Hareketlerim de epey kısıtlı...Neyse ki azıcık kaldı,bol bol dinlenerek büyük günün gelmesini bekliyorum heyecanla:))Sizleri haberdar edeceğim gelişmelerden merak etmeyin:)))

Sonracımaaa geçen haftalarda Maggi facebook sayfasında pilavlı tarifler yarışması düzenlemişti.Ben yarışma olaylarına pek sıcak bakmıyorum biliyorsunuz:) Tarzım değil yani:))) ama söz konusu Maggi ve canım Yasemin olunca zevkle katılıyorum herşeyine:)) Tatilimi bile yarıda kesebiliyorum hatta:)))Fanıyım fanı o derece yani:)))
Çok keyifli bir yarışma oldu gerçekten. Aylincim'le Tümay'cım da nefis pilavlarıyla 2. oldular. Ben de karnım burnumda onları izlemeye gittim tabi ki:))) Kankamız Ferdi bey'de bizlere eşlik edince bol kahkalı bir gün geçirdik hep beraber.
Bütün yarışmacıları ayrıca tebrik ederim.Hepsinin pilavını afiyetle yedik,büyüdük:)))))

Aşağıdaki tarif de maggi için hazırladığım tariflerden biriydi...

Şimdi de sizlerin huzurlarında:)

Hepinizi öpüyorum,seviyorummm ve tarife geçiyorummm:))


Pilavlı Patlıcan Burger

Malzemeler:
*Pilavımız için,

1 su bardağı yasemin pirinci
1 adet Maggi Et Bulyon
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı  su
tuz

*Pilav iç malzemelerimiz için,
4 adet közlenmiş biber
½ çay bardağı mısır
½ demet dereotu

*Sosumuz için,
Domates
Sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı kadar sirke
1 tutam tuz

*Kızarmış patlıcan Dilimleri



Yapılışı:

İstediğimiz sayıda patlıcanları yıkayıp,tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz.
Kurulayıp halka halka doğrayıp geniş bir tava içerisinde kızgın yağda kızartıyoruz.

Pirincleri yıkayıp süzüyoruz.
TENCEREMİZE ayçiçek yağını koyup, pirinçlerimizi 5 dakika kadar kavuruyoruz.
Maggi bulyonu,tuzu ve suyu da ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra,közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp,dereotunu ince ince kıyıp,mısırlarla beraber pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz.

Sos TENCEREMİZE domatesleri rendeleyip,sarımsak ,sirke ve bir tutam tuzla 3-5 dakika orta ateşte suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Servis tabağımıza önce bir patlıcan halkası alıp,üzerine pilav harcımızdan koyup üzerine başka bir patlıcan halkası koyuyoruz.Domates sosu gezdiriyoruz.

Bütün patlıcanlarımız bitene kadar aynı işleme devam edip burgerlerimizi servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


Not: Beni bu heyecanlı günlerimde  hiç yanlız bırakmadığınız ,telefonumu hiç susturmadığınız için binlerce kez teşekkür ederim size...İyi ki hayatımdasınız...Öptüm hepinizi:))))

0 yorum:

Yorum Gönder