30 Temmuz 2012 Pazartesi
domatesli dana sote
Yapımı kolay yemeklerden bir tanesi de "dana eti ile yapılan" dana sotedir. Ayrıca, eşlik edecek yemek ve garnitürün hazırlanmasıda gayet kolaydır. Resimde görüldüğü gibi, patates püresi başta olmak üzere pirinç pilavı çeşitleri de bu yemeğe uyar. Yemeğinizin lokum gibi pişmesi için, ocağınızı en kısık alev ayarına ayarlamalısınız. Ayen pilav pişirir gibi, etinizi kısık "ağır" ateşte pişirmelisiniz. Et sote için soğan, sarımsak ile birlikte istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Sultan, bazen bu tarifle domatesli dana sote yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo dana kuşbaşı
üç kaşık zeytinyağı
iki domates
karabiber, tuz
su
Yapılması
domatesleri soyun yemeklik doğrayın
yağ içinde kuşbaşı eti suyunu çekinceye kadar kavurun
üzerine domatesi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
ardından 3 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin
malzemeleri bir güzel karıştırın ve tencereyi bir kez fokurdatın
ardından tencerenin kapağını kapayın
ağır ateşte 60 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
ocaktan alın tuzunu ayarlayın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder