11 Temmuz 2012 Çarşamba
kuşbaşı etli patlıcan kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabının malzemeleri hazırlandıktan sonra, fırında veya ocak üzerinde pişirilir. Et olarak dana eti ve kuzu eti kuşbaşı olarak kullanılır. Dana etinin yumuşak veya sert olmasına göre etin pişme süresi değişebilir. Kuzu eti ile yapılan patlıcan kebabı çabuk pişer, fakat dana eti ile yapılan patlıcan kebabının lezzetiyle boy ölçüşemez. Sultan patlıcan kebabını bu tarifi kullanarak, kafası estikçe fırın ya da tencerede yapar yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo dana kuşbaşı et
dört patlıcan
üç domates
bir iri soğan
beş sivri biber
üç kaşık zeytinyağı
yarım kaşık salça
bir çay bardağı su
üç diş sarımsak
karabiber, kekik, tuz
kızartma yağı
Yapılması
domatesi soyun iri doğrayın, soğanı yemeklik, biberi iri kuşbaşı doğrayın
patlıcanları soyun iri doğrayın ve tuzlu su içinde dinlendirin
ardından patlıcanı ve biberleri kızartma yağı içinde kızartın
tencerede üç kaşık yağ içinde kuşbaşı eti kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, ardından salçayı katın kavurun
üzerine üç diş sarımsağı ve 3 bardak sıcak suyu koyun karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağını kapayın
ağır ateşte etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin
ardından etlerin üzerine sıra ile patlıcan, domates ve biberleri dizin
üzerine istediğiniz kadar karabiber, kekik ve tuzu serpin
bir çay bardağı sıcak suyu ilave edin, tencere kapağını kapayın
ağır ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder