Banner 468 x 60px

 

25 Temmuz 2012 Çarşamba

buğu kebabı nasıl yapılır

0 yorum

Buğu kebabı kuzu eti, koyun eti ve dana eti kullanılarak yapılır. Etin yumuşak veya sertliğine göre, kebabın pişme süresi 30 ila 90 dakika arasında değişebilir. Buğu kebabı yapmak için, kapaklı tencere, güveç ve seramik bütün kaplar kullanılabilir. Hazırlanan buğu kebabı ocak üzerinde, ya da fırında pişirilebilir. Tercihinize göre taze ve kuru baharatların her çeşiti kullanılabilir. Buğu kebabında kullanılmayan tek malzeme ise, sudur. Kebabın adı buğu kebabı olursa, kebap yapımında su kullanılmaz. Buğu kebabı, malzemelerin kendi suyu ile pişer ve safranbolu lokumu gibi yumuşacık olur. Sultan, canı çektiğinde bu tarifle buğu kebabını yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo orta yağlı dana kuşbaşı
iki kaşık zeytinyağı
sekiz küçük soğan
üç domates
üç sivri biber
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon
kekik, tuz

Yapılması
soğanları ve sarımsakları soyun, bütün bırakın
domatesleri soyun iri doğrayın, biberleri halka doğrayın
orta boy güveç içerisine zeytinyağını koyun ve içini yağlayın
ardından sıra ile kuşbaşı eti, üzerine soğanı, domatesi, biberi
ve sarımsakları yayın, üzerine birer çay kaşığı tuz ve baharatları serpin
güveci alüminyum folyo ile kapatın, ortasından kürdan ile tek delik açın
güveci ocak üzerine alın ve düşük ısıda pişirmeye başlayın
güveç içerisinden buhar çıkmaya başladıktan sonra saata bakın
ağır ateşte 1.5 saat süre ile buğu kebabınızı pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder