7 Mart 2012 Çarşamba
tarhana çorbası nasıl yapılır
Ev tarhanası kuru, yaş ve toz olmak üzere üç çeşittir. Tarhana yapımında kullanılan ana malzemenin adını alarak domates ve yoğurtlu geleneksel tarhana, sütlü tarhana, yarmalı tarhana olarak yine üç çeşittir. Ev tarhanası yapımı yöreden yöreye çok çeşitlilik gösterir. Bu sebeple tarhana şu malzemelerle şu şekilde yapılır denilmesi zordur. Tarifimde kullandığım tarhana geleneksel toz tarhanadır. Tarhana çorbası pişirirken normal su yerine et suyu ve tavuk suyu kullanılabilir. Ayrıca çorba içerisine çeşitli katkı malzemeleri ilave edilerek kıymalı, nohutlu, bulgurlu, sarımsaklı, kavurmalı, sucuklu, köfteli, çemenli, yoğurtlu, sebzeli, naneli tarhana çorbası hazırlanabilir. Sultan, sade tarhana çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kahve fincanı toz ev tarhanası
bir kaşık tereyağı
yarım kaşık domates salçası
karabiber, pul biber, tuz
su
Yapılması
yağ içinde salçayı kavurun
üzerine 5 bardak soğuk suyu koyun ve karıştırın
ardından azar azar tarhanayı yedirerek ilave edin
tencere kaynamaya başlayana kadar dipten karıştırın
tencere kaynayınca kapağı aralıklı kapatın
ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
karabiber ve pul biberi ilavesiyle
çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder