11 Mart 2012 Pazar
brokoli salatası nasıl yapılır
Brokoli buhar sepetinde veya tencerede haşlandıktan sonra, tek başına salatası yapılabilir. Havuç, brüksel lahanası, kapya biberi, mısır, karnabahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte karışık salatası yapılabilir. Brokoli salatasında sarımsaklı yoğurt, ya da limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos kullanılır. Haşlanmış brokoli çeşitli et ve balık yemeklerin yanında diğer sebzelerle birlikte garnitür olarak verilebilir. Brokoliyi haşlarken renginin kaçmaması için, tencere kapağını kapalı tutmanız yeterlidir. Sultan, brokoli salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
600 gr. brokoli
üç kaşık zeytinyağı
yarım limon
tuz
Yapılması
limonu sıkın, az tuz ile limon suyu ve zeytinyağını karıştırın
brokoliyi dallarından ayırın ve sirkeli su içinde bekletin
ardından yıkayın ve süzün
kaynayan su içerisinde brokoliyi koyun, kapağı kapayın
ve ağır ateşte 8 dakika haşlayın
ardından soğutun, servis tabağına alın
üzerine hazırladığınız sosu gezdirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder