Banner 468 x 60px

 

13 Mart 2012 Salı

balık çorbası

0 yorum

Balık çorbası sade veya terbiyeli olarak yapılır. En basit yöntemle içilebilir balık çorbası yapmak için, balık ayrı olarak haşlanır. Balık eti suyundan ayrılır, soğutulur, kılçık ve derisinden arındırılarak küçük parçalara bölünür. Ayrılan haşlama suyu ise, çorbanın hazırlanmasında kullanılır. Balık çorbasının tat ve lezzetini artırmak için havuç, patates, kereviz, mantar, domates, sivri biber, pırasa, soğan gibi sebzeler ve çeşitli baharatlar kullanılır. Balık çorbasında kullanılacak sebze ve baharatların seçimi tamamen damak zevkinize kalmış, paşa gönlünüz neyi arzu ediyorsa onları kullanabilirsiniz. Tarifim terbiyeli kırlangıç balığı çorbasıyla ilgilidir. Sultan, arada bir balık çeşitini değiştirsede genellikle balık çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir adet kırlangıç balığı 'orta boy'
yarım çay bardağı zeytinyağı
bir havuç, bir patates, bir baş soğan
bir limon, iki yumurta sarısı
karabiber, tuz
maydanoz

Yapılması
balığı temizleyin, yıkayın ve iri parçalara bölün
ağır ateşte balığı 1.5 litre su içinde 15 dakika haşlayın
ardından çıkarın süzün, suyunu bir kaba alın
balığı soğutun, deri ve kılçıklarını ayırın, etini küçük parçalara bölün
terbiyenin hazırlanması
yumurta sarılarını bir limon suyu ile çırpın
patates ve havuçu küp, soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, ardından patates ve havucu katın kavurun
üzerine balık suyunu ve etini ilave edin, tencereyi bir kez fokurdatın
ve kapağı kapayın, ağır ateşte tencereyi 20 dakika kaynatın
süre bitiminde tencereden bir kepçe su alın terbiye ile karıştırın
terbiyeyi tencereye ilave edin ve tencereyi iki dakika kaynatın
ardından tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilavesiyle
çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder