Banner 468 x 60px

 

17 Mart 2012 Cumartesi

kuru erik hoşafı

0 yorum

Hoşaf ve kompostolar her çeşit pilav ve börek yanına yakışan içeceklerdir. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, dilimlenmiş elmanın kurutulmuşu ve benzeri kuru meyvelerin haşlanıp şeker ile tatlandırılmasından elde edilen içeceğe hoşaf adı verildiğini biliyoruz. Taze kayısı, taze erik, taze armut, taze elma, taze kiraz ve benzeri yaş meyvelerin haşlanıp şeker ile tatlandırılmasından elde edilen içeceğe de komposto adının verildiğini biliyoruz. Pekiyi, bu kadar bilgiye sahipsek neden bu meyvelerin hoşaf ve kompostosunu yapıp içmiyoruz? Bu içecekler gazlı içeceklerden daha sağlıklı ve ekonomik, sofralarınızdan hoşaf ve komposto çeşitlerini eksik etmeyin. Sultan'ın dolabında her daim hoşaf ve kompostosu bulunur. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
250 gr. Kuru Erik
6 bardak su
2 bardak toz şeker

Yapılması
erikleri yıkayın ve su içinde gece boyu dinlendirin
sabah suyunu süzün
tencere içine 6 bardak su ve erikleri koyun, kapağı kapayın
ağır ateşte erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından 2 bardak şekeri ilave edin ve karıştırın
tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın
ardından ocaktan alın, soğutun
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder