5 Mayıs 2011 Perşembe
yoğurtlu çiriş kavurması
Mutfaklarımızda çiriş otu kullanılarak çorbası, etli veya etsiz yemeği, pirinç ve bulgur katkılı zeytinyağlı yemeği, pilavı, böreği, gözlemesi ya da yumurtalı, yumurtasız kavurması yapılır. Çiriş otu ile yapılan çoğu yemeklerin servisinde sarımsaklı yoğurt kullanılabilir. Tarifim; yoğurtlu, yumurtalı çiriş kavurması ile ilgilidir. Sultan, mevsiminde arada bir çiriş kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo çiriş otu
dört yumurta
iki kaşık tereyağı
bir kase yoğurt
iki diş sarımsak
tuz
Yapılması
çiriş otlarının kök kısmını kesin
sapı üzerindeki saydam yaprakları çıkarın
ayrılmış olan yeşil yapraklarını bol su içerisinde yıkayın, süzün ve doğrayın
yumuşayıncaya kadar on dakika süre ile haşlayın, süzün ve sıkın
tava içerisinde tereyağını ısıtın, üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın
yumurtalar piştikten sonra çiriş otunu ve tuzu'nu ilave edin, hafif kavurun
ve sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder