Banner 468 x 60px

 

7 Mayıs 2011 Cumartesi

kabak kalye nasıl yapılır

0 yorum

Yağ içerisinde kavrularak pişirilen sebze ve meyve yemeklerinin adına kalye denir. Meyve ve sebzeler kullanılarak hazırlanan kalye adı verilen yemekler, etli ya da etsiz olarak hazırlanabilir. Bunlardan bazıları, kereviz kalyesi, kabak kalyesi, sakız kabağı tavuklu kalye, patlıcan kalyesi, ayva kalyesi, havuç kalyesi gibi yemeklerdir. Etsiz hazırlanan kabak yemekleri fazla su kullanılmadan ağır ateşte 25 dakika sürede pişer. Tarifim; zeytinyağlı, domatesli kabak kalyesi ile ilgilidir. Sultan, bazen kabak kalyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
dört kabak
iki domates
bir soğan
bir kaşık pirinç
yarım kaşık salça
beş kaşık zeytinyağı
karabiber, kimyon, tuz
iki diş sarımsak
dereotu

Yapılması
kabakları kabak soyucunun çentikli tarafı ile kazıyın ve doğrayın,
domatesleri rendeleyin, soğan ve sarımsağı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, sarımsağı katın karıştırın
üzerine salçayı katın kavurun, kabakları katın kavurun
ardından domates, pirinç, 1 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
üzerine dereotu serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder