14 Mayıs 2011 Cumartesi
mücver nasıl yapılır kabak mücveri
Mücver; kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin doğranarak veya rendelenerek içerisine un, yumurta, peynir, taze soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber katılmasıyla yapılan bir köfte türüdür. Yapılan bu köfte, kızgın yağ içerisinde kızartılarak yemek çeşitleri arasında sofralarımızda yerini alır. Mücver çeşitleri olarak pazı mücveri, kabak mücveri, patates mücveri, patlıcan mücveri, ıspanak mücveri, pırasa mücveri olarak sayabiliriz. Mücver hazırlarken sebzelerin suyu sıkılarak alınmalıdır.
Mücver harçı çok katı olmamalı ve katkı malzemelerinin oranına çok dikkat edilmelidir. Bol yağ içerisinde kızartılan mücvere şekil vermek oldukça zordur. Bu nedenle az yağ kullanılarak mücveri kızartmak gerekir. Bir de yağ ısısı çok kızgın olmamalıdır. Mücver fırında da kızartılabilir. Tarifim; kabak mücveri ile ilgilidir. Sultan, kabak mücverini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kabak '200 gr.'
bir yumurta
bir kahve fincanı un
bir yeşil soğan
bir diş sarımsak
dereotu, maydanoz
karabiber, tuz
bir çay bardağı kızartma yağı
Yapılması
kabağı, kabak soyucunun tırtıllı tarafı ile kazıdıktan sonra rendeleyin
ardından sıkın ve süzgeç içerisine alın
soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu doğrayın
yumurta ile bir fincan unu çırpın
bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve tuzunu ayarlayın
kızarma yağını ısıtın, bir kaşık ölçüsünde harçtan alın
yağ içinde yakmadan alt üst ederek kızartın
sade, ya da sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder