Banner 468 x 60px

 

15 Mayıs 2011 Pazar

izmir köfte nasıl yapılır

0 yorum

İzmir köfte, tencere yemekleri ve fırın yemekleri arasında sayılır. Çünkü, izmir köftesi iki yöntem kullanılarak hazırlanabilir. Tencere kullanılarak hazırlanan İzmir köfte ocak üzerinde pişirilir. Diğer yöntem ise, tepsi içerisinde fırında kızartılır. İzmir köfte hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin, lezzettinden bir şey kaybetmez. Önemli olan köftesini hazırlamak için kullanılan kıymanın kalitesidir. Bir de, kıyma harçı için kullanılan bayat ekmeklerin fazla olmamasıdır. Köfte harçı hazırlanırken maydanoz katkısı tamamen tercihize kalmış bir şey. Aynı şekilde yemeğin hazırlanmasında sivri biber kullanmakta aynı seçenek, isterseniz kullanabilirsiniz. Sultan, İzmir köftesini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kıyma
bir soğan
bir domates
iki patates
bir kaşık salça
iki dilim bayat ekmek
bir yumurta
karabiber, kimyon, tuz
kızartma yağı

Yapılması
patatesi, domatesi doğrayın, soğanı rendeleyin
bayat ekmek dilimleri ıslatın ve sıkın
yoğurma kabı içine kıyma, bayat ekmek, yumurta, soğan,
karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın
macun kıvamında yoğurun ve tuzunu ayarlayın
buzdolabında 30 dakika süre ile dinlendirin
köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
avuç içinde parmak köfteler yapın.
patatesleri ve köfteleri yağ içinde yakmadan kızartın.
tencerede yağ içinde salçayı kavurun, ardından domatesi katın kavurun
üzerine köfte ve patatesleri dizin, 3 bardak sıcak su ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder