BESLEYİCİ, LEZZETLİ ve ÇOK PRATİK :)
Çay Sofrası'nın tariflerini geciktirmeden yazmak istiyorum, ihmal edince unutuyorum çünkü. (Bakınız: Kırmızı Beyaz Sofra'daki tarifler :)
Mercimek salatası fikri; can arkadaşım, fikir üretim fabrikası; Yaso'cuğuma ait :)
Yaso ve ben, ne zaman kalabalık ve önem verdiğimiz bir misafir grubu ağırlasak, bir hafta önceden menü planlamaya başlar, listeyi birlikte hazırlarız.
Genelde yeni ve orjinal fikirler de hep ondan çıkar, bu kez de öyle oldu. Bana kalsa ya kısır ya makarna salatası ya da kabaklı havuçlu salata yapardım :)
"Değişik bir şey yap" dedi, mesela yeşil mercimek salatası.
Tarifin çok basit olması :) ve değişik olması nedeniyle hemen yazdım listeme. Yeşil mercimek, kereviz gibi riskli de değil üstelik genellikle herkes sever (değil mi?)
Salatanın yapımı çok ama çok kolay hatta bol çeşitli bir sofra hazırlamak istediğinizde, misafirler gelmeden yarım saat önce bile hazırlayıp, masaya ekleyebilirsiniz.
Ben renk uyumu olması açısından, mısır ve kırmızı biberi tercih etim, malzemeler de damak tadınıza ve göz zevkinize göre ufak değişiklikler yapabilirsiniz.
Sonradan eşlerin de dahil olduğu soframızda; salatanın beğenilme yüzdesi; sekizde yedi. (bir kişi tadına bile bakmadı, sizce kim ? :)
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- 3 Yemek Kaşığı (konserve) Mısır
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 3-4 Adet Mini Salatalık (kornişon) Turşusu
- 6-7 Dal Dereotu
- 2-3 Dal Maydanoz
- 4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Yapılışı
- Mercimeği yıkayıp süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, 4-5 dk. kaynatın ve süzün. (siyah suyunu süzmüş olacaksınız böylelikle)
- Mercimeğin üzerine, iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 15-20 dk. mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşak ama hafif diri olmalı.
- Haşlanan mercimeği süzün.
- Derin bir kaba, kırmızı biberi ve turşuları minik minik doğrayın. Kıyılmış dereotu ve maydanoz, mısır, mercimek, yağ, limon, tuz ve nar ekşisini ekleyip, karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder