ARŞİVDEN GÜZELLEMELER
Bu salataları, geçen yıl Yemek.Name'nin yılbaşı sayısı için hazırlamıştım. Bugün, bir şeyler yayınlamak istiyorum ama elimde hiç bir şey yok diye düşünürken, arşivi kurcalamak geldi aklıma.
Basit ama lezzetli tarifler her ikisi de.
YOĞURTLU PATATES SALATASI
Malzemeler
- 1 Adet (orta boy) Patates
- 1 Adet (orta boy) Havuç
- 1 Adet (orta boy) Salatalık
- 2 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Salatalık Turşusu
- 4-5 Dal Dereotu
- 2-3 Diş Sarımsak
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
Yapılışı
- Patatesleri çok fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve ılınınca rendeleyin.
- Salatalığı kabuğu ile rendeleyin.
- Havucu rendeleyip çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Havuç ılınınca, patates dahil, tüm malzemeleri karıştırın.
YOĞURTLU KABAK SALATASI
Arşivimde çok benzer bir kabak salatası olduğu için yayınlamamışım herhalde :)
Ama ufak tefek farkları var. Bu salatayı hazırlarken, Serpil abla'nın yaptığı gibi taze soğan da ekleyebilirsiniz.
Önce birazcık yağda minik minik doğradığınız taze soğanı kavurun daha sonra kabakları ekleyerek soteleyin. Gerisi aşağıda yazıldığı gibi :)
Her iki şekilde de harika oluyor, diyebilirim.
Malzemeler
- 1 Adet (orta boy) Kabak
- 1 Adet (orta boy) Havuç
- 1 Adet (orta boy) Salatalık
- 3-4 Yemek Kaşığı İnce Doğranmış Kırmızı Lahana
- 3-4 Dal Dereotu
- 2-3 Diş Sarımsak
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
Yapılışı
- Kabakları ve havuçları rendeleyip, ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar bir miktar yağ ile soteleyin.
- Salatalığı rendeleyin.
- Kabak ve havuç ılınınca, tüm malzemeleri karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder