Banner 468 x 60px

 

20 Ocak 2010 Çarşamba

Patatesli Çıtır Muska Böreği

0 yorum
Patatesli Muska Böreği

PRATİK PATATES KROKET :)
Patates kroketi çok severim. Kokteyl şeklindeki davetlerde, genellikle hep olur ve bende garsonun ikinci tur yanıma gelmesini beklemeyip, civarında dolaşanlardan olurum çoğu zaman :)
Kroketi ne zaman evde yapmaya niyetlensem; ya kıvamını tutturamazsam, ya hamuru cıvık olur da şekil veremezsem, hadi şekil verdim diyelim ya tavaya koyduğum da dağılırsa, diye vazgeçerim.
Off ne büyük dertlerim, düşüncelerim var değil mi ? :))
Markette çıtır pane harcını gördüğümde, her zamanki gibi tavuk yaparım diye düşünmüştüm ama paketin arkasını okuyup, "çıtır çıtır börekler de yapabilirsiniz" cümlesini okuyunca, aklıma hemen çakma patates kroket yapmak geldi.
Kıvamı tutturma riski yok, dağılma riski yok :)
Sofrada da gayet şık duruyor. Hem akşam yemeğinde hem de çay daveti sofralarınızda çok pratik bir seçenek.
Tek olumsuz yanı; sıcak yenildiğinde çok lezzetli olması...

Malzemeler
  • 2 Adet Yufka
  • 2 Adet (orta boy) Patates
  • 3-4 Yemek Kaşığı Süt
  • Tuz - Karabiber
  • 1 Paket (Knorr) Çıtır Pane Harcı
  • 2 Adet Yumurta
  • Sıvı Yağ (kızartmak için)

Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyup, iri iri doğrayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. (patateslerin kabuklarını soyarak haşlarsak bütün vitamini gidiyor haklısınız :) ama kabuklarını soyarken patates haliyle soğuyor, ben çok sıcakken üzerine süt ekleyip ezerek verdiğim kıvamı çok beğendiğim için bu şekilde yapıyorum)
  • Haşlanan patatesleri süzün, süt, tuz ve karabiber ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar ezin.
  • Yufkayı, uzunlamasına şeritler halinde 6-7 parçaya bölün.
  • Şerit halindeki yufkanın ucuna 1 yemek kaşığı kadar patatesli harç koyun. Yufka bitene kadar sağa, sola katlayarak üçgen şekli verin. Uç kısmını suya batırarak yapışmasını sağlayın.
  • Bir tavaya iki parmak kadar sıvıyağ koyup, kızdırın.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Börekleri önce yumurtaya sonra pane harcına bulayın ve kızartın.
  • Fazla yağının süzülmesi için bir kaç dakika peçete üzerine alın ve sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder