Banner 468 x 60px

 

22 Haziran 2009 Pazartesi

Vişne Soslu Muhallebi

0 yorum
Vişneli Muhallebi

VİŞNE SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ...
Havaların ısınması ile birlikte, tatlı denildiğinde artık aklıma sadece dondurma, mozaik pasta, parfe geliyor...
Hamurlu tatlılar, çikolatalı pastalar bir kaç ay bekleyecek tarafımdan yapılmak üzere :)
Vişneli tatlıyı, her zamanki gibi "ani gelen" :) misafirler için uydurdum.
Ama o kadar çok beğenildiki, sonraki günlerde bir kaç kez haberli gelen misafirler için bile yaptım. Hatta hafta sonu aynı tatlının kayısılı versiyonunu yaptım. O da çok güzel oldu, tarifi bir sonraki yazıda...
Tarif inanılmaz pratik, toplam hazırlanma süresi yaklaşık yarım saat. Dinlenmesi de hesaba katılırsa, işten eve gidince akşam dokuz gibi çaya gelecek misafirler için serin serin ve çok iltifat toplayan bir ikram. (tecrübe ile sabittir :)
Tatlıyı eğer, benim yaptığım gibi dilim şeklinde ikram edecekseniz, tarifte belirttiğim gibi yani mikser ile uzun süre çırparak hazırlayın. Tek tek kaselerde yada kuplarda ikram edecekseniz ve kıvamının muhallebi, puding gibi olmasını isterseniz, mikserle hiç çırpmadan direk kaselere dökebilirsiniz.
Ben, her seferinde, vanilyalı pastacı kreması tarifimi kullandım. Siz damak zevkinize göre, diğer krema çeşitlerini de yapabilirsiniz, yöntem hep aynı yalancı tavuk göğsü gibi kıvamlı olsun isterseniz mikserle çırpmak, puding gibi olsun derseniz çırpmamak :)

Malzemeler

Muhallebi tabanı için;
  • 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Adet Limon Kabuğu (rendelenmiş)

Vişneli kat için;

  • 1,5 Su Bardağı Vişne (çekirdeksiz)
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Su
  • 1 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Mısır Nişastası
  • 4 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Şeker

Yapılışı

  • Muhallebi malzemelerini (vanilya hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin. Mikser ile en az 5 dk. muhallebi ılınıncaya kadar çırpın. Hafifçe sudan geçirip, süzdüğünüz bir kaba (ben 30 cm.lik tart kalıbımı kullandım) dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Muhallebiniz soğuyup, üzeri hafifçe kaymak tutarken, vişneli püreyi hazırlayın.
  • Vişneleri, rondodan geçirerek püre haline getirin. Diğer malzemeleri ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başayınca, ateşi kısın ve 4-5 dk. arada sırada karıştırarak pişirin. Püreyi soğumasını beklemeden, muhallebinin üzerine yayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırkın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın.

Vişneli Tatlı

Bu tatlıyı, biraz daha uğraşarak isterseniz hafif bir pasta yada çakma cheesecake :) haline getirebilirsiniz. Nasıl mı?

  • Muhallebinin altına, bir kat hazır yada ev yapımı pandispanya koyup, hafifçe şekerli su ile ıslatın ve önce muhallebiyi, sonrada meyveli püreyi yayın.
  • Buzlukta, parça kekleriniz varsa, aynı truf yapar gibi hazırlayın, (kekleri rondodan geçirip, süt, krema yada biraz muhallebi, puding vs. ile yoğurun.) kalıbın tabanına yayıp, elinizle iyice bastırın, daha sonra muhallebi ve meyveli püreyi yayın.
  • Kedi dili, Pötibör yada yulaflı bisküvileri, bir fincan ılık şekerli suya yada kahveye batırıp çıkararak, kalıbın tabanına dizin, daha sonra muhallebi ve meyveli püreyi yayın.
  • Yulaflı bisküvileri rondoda toz haline getirin, bir parça erimiş tereyağı ile yoğurun. Karışımı kalıbın tabanına yayın ve elinizle iyice bastırın. Daha sonra muhallebi ve meyveli püreyi yayın.

Benzer Tarifler;

0 yorum:

Yorum Gönder