Malzemeler:
Enginar
Bezelye
Havuç
Soğan
Limon suyu
Zeytinyağ
Tozşeker
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Soyulmuş Enginarları kararmaması için tuz ve limonla ovup limonlu suya koyun.
Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun.
Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun.
Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
Tuz ve şeker serpiştirip,biraz zeytinyağı ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun.dereotu veya maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder