KURABİYE TARİFİNİ SOFRA DERGİSİNDEN ALDIM.TADI TAM KLASİK EV KURABİYESİ..HEM PRATİK HEM LEZZETLİ...
MALZEMELER:
YARIMSU PARMAĞINDAN BİR PARMAK FAZLA TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
İKİ BUÇUK ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIMSU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜT
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:
TOZ ŞEKER,YUMURTA VE TEREYAĞINI DERİN BİR KABA ALIN. SÜTÜ İLAVE EDİN.
UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN. HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER KOPARIN.
BEZELERİ ELİNİZLE YUVARLAYIP,YASSILAŞTIRIN.YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE KURABİYELERİ DİZİN.
ÜZERLERİNE TOZ ŞEKER SERPİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
YARIMSU PARMAĞINDAN BİR PARMAK FAZLA TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
İKİ BUÇUK ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIMSU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜT
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:
TOZ ŞEKER,YUMURTA VE TEREYAĞINI DERİN BİR KABA ALIN. SÜTÜ İLAVE EDİN.
UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN. HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER KOPARIN.
BEZELERİ ELİNİZLE YUVARLAYIP,YASSILAŞTIRIN.YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE KURABİYELERİ DİZİN.
ÜZERLERİNE TOZ ŞEKER SERPİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder