ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER:
½ kg. barbunya
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri domates
2 Diş sarımsak
4 adet kesme şeker
tuz
Sıcak su
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi,rendelenmiş sarımsağı , şekeri ,tuzu da ilave edip 3 dakika kadar karıştıralım.Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları da ilave edip hafifçe karıştırıp suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN…
MALZEMELER:
½ kg. barbunya
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri domates
2 Diş sarımsak
4 adet kesme şeker
tuz
Sıcak su
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi,rendelenmiş sarımsağı , şekeri ,tuzu da ilave edip 3 dakika kadar karıştıralım.Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları da ilave edip hafifçe karıştırıp suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN…
0 yorum:
Yorum Gönder