Bloğumda hep bir kalp kurabiyem olsun istemişimdir. Bunları yaparken, tarçınlı olması kalp kurabiyelere daha çok yakışır diye düşündüm.
Daha önce yaptığım küllü kurabiyelerden esinlenerek üzerine tarçınlı pudra şekeri eledim. Sonuç mu işte ortada...
Ağızda kolayca dağılan, fakat eline alınca ufalanmayan, şipşirin tarçınlı kalplerim oldu. Afiyetle yedik tabii ki de :)
Malzemeler:
- 250 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Fındıkları robotta incecik çekiyoruz.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz. Üzerine azar azar un ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Ele gelir bir hamur olunca üzerini streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
- 15-20 dakika kadar sonra dolaptan çıkartıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Kalıplarla hamurdan kesip tepsiye diziyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir kaseye pudra şekeri ve tarçını karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken üzerine bu karışımı eliyoruz. Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder