Ne yalan söyliyeyim, bu kadar basit bir tarifi de veriyorlar diyenler olur diye çekinmiyor değilim.
Somon zaten pişirmesi zor olan bir balık değil. Yağlı olan balığımız daha yağlanacağından, tava yerine fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Böylece kokusu da azalmış oluyor.
Somonu çocuklarım da severek tüketiyorlar. İkinci ve üçüncü denememde alıştılar. Mutluyum...
Malzemeler:
- Kişi başı bir dilim somon
- Yarım limon (dilimlenmiş)
- Tuz, karabiber, isteğe göre kekik
- Somon dilimleri bir sudan geçirilir. Fırın kabına alınır.
- Üzerine biraz tuz ve karabiber çekilir. İsteğe göre kekik de bu esnada ilave edilir. Üzerine bir dilim limon koyulur. (Koymayadabilirsiniz)
- Fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder