Banner 468 x 60px

 

3 Mart 2015 Salı

Küllü Minik Kurabiye

0 yorum

Bu kurabiyeleri Feride 'de ilk kez yediğimde bayıldım. Gerçekten çok başarılı olmuşlardı. Hem de malzemesi bu kadar azken :)
Üstelik içine hiç şeker katılmadığı halde dışındaki tat o kadar yeterli geliyor ki.
Ağızda dağılması da ayrı bir güzelliği.
Her şekliyle tamamen arkasında durduğum ve şiddetli önerdiğim tariflerden oldu.
Deneyin pişman olmayacaksınız...

Malzemeler:
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı kadar un
Dış Harcı İçin:
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 50 gram kakao
  • 2 paket vanilin


Yapılışı:
  1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp hepsini birlikte yoğuruyoruz.  (Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.)
  2. Hamurun üzerini streçleyip, 30  dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Bu arada dış harcının malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  4. Buzdolabından çıkardığımız hamurdan elimizle parçalar koparıp, yuvarlıyoruz, uzatıyoruz.
  5. 1 parmak kadar genişliğinde kesip tepsiye alıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede kızarmadan pişiriyoruz. (elinizle bir tane alın, tepsiden kalkıyorsa olmuş demektir)
  6. Kurabiyeler sıcak sıcakken,  hazırladığımız harcın içine ekliyor hafifçe karıştırıyoruz.
  7. Bu işlem için kurabiyelerin sıcak olması şart çünkü sıcakken bu harç dış yüzeyine yapışacaktır.
  8. Bu çok bereketli bir kurabiye oluyor. Dolu dolu 2 tepsi çıkıyor. Ayrıca çok nefis, ağızda dağılıyor. Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder