1 Ocak 2014 Çarşamba
kuru kayısı hoşafı
Kuru kayısı hoşafı pirinç pilavı, erişte pilavı ve diğer pilav çeşitlerinin yanına çok yakışır. Elbette, kuru kayısı ticari olarak üretilip satılan değil de, mayhoş tadı üzerinde köy kaysısı olması gerekir. İşte üsteki resim, tam da sözlerime şahit çekirdekli kuru kayısı hoşafının görüntüsüdür. Lezzeti nefis mi nefis, fazla söze hacet yok. Kuru kayısının doğrudan hoşafı yapılabileceği gibi, kayısı 6-7 saat su içinde ıslatıldıktan sonra da hoşafı yapılır. Islatılmadan kuru kayısı hoşafı 40 dakikada yapılır. Islatılmış kuru kayısı hoşafı yapmak ise, 10 dakika süre yeterlidir. Sultan, tarifindeki kuru kayısı hoşafını yapmak için; kaysıyı 7 saat su içinde dinlendirdi ve enfes hoşafını yaptı. Siz de yaparsınız, hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
250 gr. çekirdekli kuru kayısı
altı bardak su
bir bardak toz şeker
Yapılması
kuru kayısıyı güzelce yıkayın ve süzün
tencere içine alın ve üzerini kapatacak miktarda su koyun
tencereyi en az 6 saat dinlendirin, süre bitiminde kayısıyı süzün
üzerine 6 bardak su koyun kapağını kapayın
ağır ateşte 5 dakika süreyle tencereyi kaynatın
ardından bir bardak toz şeker ilave edin ve karıştırın
tencereyi tekrar ağır ateşte 5 dakika daha kaynatın
süre bitiminde ocağı söndürün,
ve kayısı hoşafı soğuduktan sonra
dilediğiniz şekilde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder