Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir genelde:) Sanırım Emre'm çok sevdiği için:) Yanına hemen şipşak bir pirinç pilavı ve salata da yapınca tüm aile mutlu olur:) Ben de tabi musmutlu:)
Sevgi dolu öpücükler herkese...Buyurun tarife,
Malzemeler:
500 Gr. sotelik dana et
3 Adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet defne yaprağı
karabiber,tuz
arzuya göre bir tutam tarçın
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Tenceremize Ayçiçek yağımızı alıp,soğan,sarımsak ve etlerimizi iyice soteliyoruz.
Havuçlarımızın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Etlerimizin üzerine ilave ediyoruz.
Bir kasenin içinde salçalı su hazırlayıp etlerimizle harmanlıyoruz.
Karabiber,tuz ve defne yaprağını da ilave edip etler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder